Gårdsbrenneri og destillerier

Norge har en lang tradisjon for produksjon av brennevin ikke minst av akevitt. I de senere årene har det også blitt vanlig å produsere blant annet gin og whiskey. Reetableringen av brennerier og destillerier rundt om i landet oppsto som følge av at produksjonsmonopolet til Vinmonopolet /Arcus falt i 2005 etter å ha blitt innført ved etablering av Vinmonopolet i 1922. HANEN har i dag flere medlemmer som produserer ulike typer av brennevin på gården. Dette er gårder som ofte tar i mot besøk og hvor besøkende kan få både omvisning og en smak av de edle dråper. Ta gjerne kontakt før ankomst.

Anikonic

Anikonic
i Oslo

Anika som står bak Anikonic er en ekspert innen produksjon av vin og sprit. Hun tilbyr konsulenttjenester og produksjon av egne produkter laget av lokale norske råvarer. Anikas kortreiste, miljøve...

Les mer
Atlungstad Brenneri

Atlungstad Brenneri
i Hedmark

Det historiske Atlungstad Brenneri ligger vakkert til nede ved mjøskanten, i Stange Vestbygd, 5 km sør for Hamar. Det ble startet i 1855 som et andelslag av bønder i Stange. Her har det blitt brent...

Les mer
Balholm - Ciderhuset

Balholm - Ciderhuset
i Vestland

Ciderhuset er drive av familien Eitungjerde Høyvik; Eli-Grete og Åge, og neste generasjon Tuba og Gard. Du finn det i Balestrand i Sogn, ein liten spasertur frå kaien og Kviknes Hotel.

Les mer
Brennevinsgrova

Brennevinsgrova
i Møre og Romsdal

Brennevinsgrova er et microdestilleri som produserer Gin, Akevitt og Whisky, destilleriet ble startet og drives av Harald Strømmegjerde. Han er 4. generasjon på småbruket Lillebø i Straumgjerde. Sm...

Les mer
Eplegården

Eplegården
i Akershus

Eplegården på Storsand i Asker kommune er arena for møter, arrangement og event, gjerne i kombinasjon med gode opplevelser fra hele Hurumhalvøya. Gårdsutsalget er åpent fra september til jul! Peise...

Les mer
Gardsbrenneriet AS

Gardsbrenneriet AS
i Vestland

Velkommen til Gardsbrenneriet! Handverksdestilleriet i Nordfjord som driver med alt fra eplemost, sider, likører og brennevin til frukt, bær, krydder og grønnsaker.

Les mer
Sve Gard

Sve Gard
i Innlandet

Sve Gard i Vågå var skysstasjon på 1800-talet. Harald Sve Bjørndal som er 13 generasjonen på garden ønskjer på nytt å opne garden sin for besøkande. Sve Gard produserer årleg to tusen tonn mandelpo...

Les mer
Villbrygg

Villbrygg
i Oslo

Villbrygg lager alkoholfrie drikker som ikke går på kompromiss med smak eller opplevelse. Vi bruker naturlige og ville ingredienser fra den unike nordiske floraen. Slik ekstraherer vi smakene av na...

Les mer