Gårdsbrenneri og destillerier

Norge har en lang tradisjon for produksjon av brennevin ikke minst av akevitt. I de senere årene har det også blitt vanlig å produsere blant annet gin og whiskey. Reetableringen av brennerier og destillerier rundt om i landet oppsto som følge av at produksjonsmonopolet til Vinmonopolet /Arcus falt i 2005 etter å ha blitt innført ved etablering av Vinmonopolet i 1922. HANEN har i dag flere medlemmer som produserer ulike typer av brennevin på gården. Dette er gårder som ofte tar i mot besøk og hvor besøkende kan få både omvisning og en smak av de edle dråper. Ta gjerne kontakt før ankomst.

Balholm - Ciderhuset

Balholm - Ciderhuset
i Vestland

Ciderhuset er drive av familien Eitungjerde Høyvik; Eli-Grete og Åge, og neste generasjon Tuba og Gard. Du finn det i Balestrand i Sogn, ein liten spasertur frå kaien og Kviknes Hotel.

Les mer
Lekve Gard, Hardanger Saft- og Siderfabrikk

Lekve Gard, Hardanger Saft- og Siderfabrikk
i vestland

På den tradisjonelle fruktgarden Lekve ligg Hardanger Saft og Siderfabrikk, ein familiedrive fruktgard med produksjon av eplemost, sider og brennevin.

Les mer