Adresse | Vågåvegen 9 2680 Vågå |
Telefon | 95982201 |
Lengdegrad | 9.114367 |
Breddegrad | 61.877449 |
Sve Gard i Vågå var skysstasjon på 1800-talet. Harald Sve Bjørndal som er 13 generasjonen på garden ønskjer på nytt å opne garden sin for besøkande. Sve Gard produserer årleg to tusen tonn mandelpoteter. Bjørndal har installert eit svært moderne destilleri og arbeider vidare med etablering av gardsmuseum og lunsjservering.
Sve Gard i Vågå produserer årleg 2000 tonn mandelpoteter som i 15 år har vore svært populære på matbordet. Harald Sve Bjørndal har fått løyve til å produsere alkoholhaldig drikk med poteter som råstoff. Produksjonsutstyret som er unikt i Norge er i drift i eige bygg på garden. Etter 13 generasjonar på garden er det samla svært mange fine antikvitetar på Sve Gard som etter kvart blir å sjå på stabbura og andre hus på garden som Torbjørn Egner har teikna så fint. Ikkje mange gardar i landet har ein uopna gravhaug ved gardstunet sitt ! På Sve Gard kan du høyre om dagens moderne gardsdrift med GPS-styring, spennande gardshistorie med gamle bruksgjenstandar, oppleva eit topp moderne destilleri, og ikkje minst etter kvart få servering. Oppgradering av matsalen ligg på teiknebrettet, og Arne Brimi står bak matoppskrifta ! Vågå og Sve Gard er ein sjølvsagt stoppestad på reisa nord-sør, eller aust-vest ! Sve Gard har vore skyss-stasjon på 1800-talet og på nytt ønskjer Harald Sve Bjørndal med familie nye gjester velkomne til Sve Gard !
Mange legg i dag turen innom Sve Gard for å sikre seg dei gode mandelpotetene, og mange tykkjer det er interessant å sjå og høyre om det moderne destilleriet montert i den ombygde og renoverte destillerilåven. Neste år tek Harald Sve Bjørndal sikte på å kunne opne dørene med gardsmuseum, og lunsjservering kan avtalast på førehand.