Atlungstad Brenneri

Uteservering hele sommeren

Lær historien om Atlungstad på en av våre omvisninger

På Atlungstad får du en annerledes møteopplevelse sammen med dine kollegaer i ett av våre historiske møte -og konferanserom.

Den hyggelige restauranten har åpen hele året

Kokkene på Atlungstad bruker regionale råvarer og tilbereder dem med kjærlighet for råvarene og den norske matkulturen   Fotograf: Ester Ayerdi

Den 96 meter lange brygga fungerer i tillegg til anløp for Skibladner, som småbåtbrygge, stupetårn og møteplass.

Hver sommer arrangeres det konserter og teater på de vakre uteområdene nede ved Mjøsa.

Med vakre Atlungstad Golf som nærmeste nabo

Et populært sted for bryllup

Atlungstad Brenneri ligger vakkert til ved Mjøsas bredde

Miljøfyrtårn Norske Akevitters Venner Samarbeidspartner Norsk Kulturarv
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Sandvikavegen 214
2312 OTTESTAD
Telefon +4762330055
Lengdegrad 11.079737
Breddegrad 60.758968

Det historiske Atlungstad Brenneri ligger vakkert til nede ved mjøskanten, i Stange Vestbygd, 5 km sør for Hamar. Det ble startet i 1855 som et andelslag av bønder i Stange. Her har det blitt brent potetsprit og annet brennevin i mer enn 150 år. Brenneriet er fortsatt i drift, da det brennes potetsprit her deler av året for å holde det gamle maskineriet ved like. I 2019 fikk Atlungstad Brenneri status som Norsk teknisk -og industrielt kulturminne.

I Brenneriets eget spiseri kan du nyte unike mat- og drikkeopplevelser, med akevittkrydderier som en rød tråd gjennom måltidet. Kokkene bruker regionale råvarer og tilbereder dem med kjærlighet for råvarene og den norske matkulturen. Spiseriet er åpent hele året med noe ulike åpningstider sommer og vinter.

Omvisning og aktiviteter
Digitalt besøkssenter: I januar 2024 kunne vi stolt åpne vårt nye besøkssenter. Her kan alle våre gjester utforske brenneriet alene, ved digital hjelp. I tillegg arrangerer Atlungstad Brenneri en rekke kulturarrangementer som konserter, teater og foredrag, og vi tilbyr åpne omvisninger hver lørdag gjennom hele året. Sommerhalvåret tilbys åpne omvisninger flere ganger i uken. Kommer du i en større gruppe settes det i tillegg opp egne omvisninger etter avtale. Etter omvisningene er det mulighet for en guidet akevittsmaking.

Selskap og fest
Med flere ulike rom med kapasitet på alt fra 10 personer til 110 personer arrangerer vi bryllup, konfirmasjoner, lag, minnestunder og andre typer selskaper gjennom hele året.

Møter og konferanser
Med godt utstyrte møterom i de historiske lokalene er også Atlungstad brenneri et populært møte -og konferansested for bedrifter som ønsker å løfte hverdagen og tilby sine ansatte noe litt utenom det vanlige. Det gamle brenneri er et ideelt sted for møter, kurs og selskaper.

Med Skibladner til Atlungstad
Brenneriet er del av ruteprogrammet til Mjøsas hvite svane; Skibladner. Hver torsdag og søndag i rutesesongen legger den til langs Skibladnerbrygga på Atlungstad.

Les mer