Opplevelsesruter

Opplevelsesruter

Norge er et vakkert land med flotte fjell og fjorder, dype skoger og åpne vidder. Naturen er unik, og kan oppleves i samspill med lokale produkter kjøpt for å ta med videre eller nytes på en hyggelig kafé eller gård. Spesielle og tradisjonelle overnattingsteder ligger der - klare til å inntas og nytes. Mange av aktivitetene tilbys både for unge gamle. En mengde opplevelser ligger der og venter på deg. Kanskje et veghane - skilt viser vei. Lag din helt egen rute!

Fra Kirkenes til Lista er HANEN - bedrifter rede til å gi deg en unik opplevelse på din vei

Temaruter

Temaruter

Temaruter

Er det ikke deillig å bare kunne la seg rive med og følge et oppgått tråkk? La opplevelsene komme som perler på en snor!

Noen ganger kan det være vel så greit at noen har laget en rute på forhånd som en bare kan oppleve og nyte. Våre temaruter er slike ruter hvor reisen er satt sammen av flere forskjellige typer opplevelser. Det være seg alt fra gårdsbutikker til aktiviteter.

Hvorfor ikke bare nyte en opplevelse?


 1. Gå til

  Midt i Mjøsa

  Eventyret er nærmere enn du tror. På vakre Nes og Helgøya, venter mange ulike opplevelser. Smakelige og sanselige, sykle mellom jordbæråkre og historiske herregårder, frukthager og dyr på beite. Padre langs bredden av Mjøsa, spise godt og besøke dem som dyrker maten. Overnatte på gård, i et innredet fjøs, på en herskapelig Mjøs-gård eller høye oppe blant tretoppene.


 2. Gå til

  Bjørnsonvegen

  Her finnes små bygdekirker, gallerier, teater, brukskunst, jettegryter med konserter i sommersesongen, seteropplevelser, fiskevann, ridning, (hesteslepp i Sikkilsdalen i juni) båtutleie, sykkelturmuligheter og trivelige overnattings- og serveringsbedrifter forankret i lokal kultur og mattradisjoner.


 3. Gå til

  Fjordstreif

  Fjordstreif er et reiseruteprosjekt bestående av 15 unike bedrifter relatert til mat, overnatting og opplevelser i Møre og Romsdal. Flere av bedriftene er organisert som familiebedrifter og bruker gjerne både heim og egen gård som sted for aktiviteten.


 4. Gå til

  Discovery Route

  Discovery Route

  Discovery Route er en historisk rundreise fra Stavanger via Ryfylke og Hardanger til Bergen. Innlandsruten mellom Stavanger og Bergen tar deg med på en tur gjennom storslagen natur med lakseelver, store fossefall og dype innsjøer i et område kjent for stor vannkraftproduksjon og vakker natur.


 5. Gå til

  Den Gyldne Omvei

  Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser. Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer. eller en dag, ei uke, en hel sommer, et helt liv.


 6. Gå til

  Route 26

  15 km med landlig påfyll på sørsiden av Stjørdalselva, mellom Hell og Hegra. 30 km øst for Trondheim. Foto: Erstad gård


 7. Gå til

  Gardmillom

  Kulturgardar i Gudbrandsdalen tilbyr kultur, mat og opplevingar heile året. Vi tek imot selskap, overnatting, kurs og arrangementar, og gardane kan skreddersy pakker etter ynskje. Fast er kulturveka Gardmillom kvar sommar.


 8. Gå til

  Gardtassing

  Hver enkelt av gårdene har sine spesialiteter som du som besøkende kan ta del i hvis du ønsker. Ysting, baking, hesteridning, kunstutstilling og mye mye mer. Velkommen!


 9. Gå til

  Fishspot

  Velkommen til sportsfiske i Østerdalen og Hedmark. "Spot" er en betegnelse på en god fiskeplass. "Spot" betyr også sentrum. Fishspot er et sentrum for gode fiskeplasser. Fishspot har på kort tid blitt en overbygning for tilbud av sportsfiske i regionen. Foto: JP Pointer


 10. Gå til

  Ørretens rike

  Fra troféfiske til feriefiske. Opplevelser og aktiviteter for alle.


 11. Gå til

  Trillemarka Rundt

  Med sin trolske og varierte natur har Trillemarka vært inspirasjon til mange av illustrasjonene til våre folkeeventyr. Med de nye sykkelstiene i og rundt området er det duket for mange nye eventyrlige opplevelser. Foto: Live Skinnes


 12. Gå til

  På ville veier

  På ville veier tilbyr varierte kulturopplevelser innen småskalaproduksjon av mat og håndverk, turisme og reiseliv. Her kan du oppsøke levende seterdaler, viltre elvestryk og vakker natur.


 13. Gå til

  Rendalen Naturligvis

  Nå ønsker vi alle velkommen til vinteropplevelser i Rendalen. Her har vi hvite uberørte snøvidder med blå netter og fullmåne eller nypreparerte skiløyper for de som ønsker de. Opplev kalde, knitrende gammeldagse vinterdager ute og varm peiskos inne.


 14. Gå til

  Fruktbygda

  Gvarv i Telemark er landets varmaste bygd. Kjenn dufta frå 500 000 frukttre gjennom blomstringa i mai og om hausten. Velkomen til nyte.


 15. Gå til

  Den grøne sløyfa

  Framleis finst det stader der tida ser ut til å ha stått stille. Eitt av desse fjell- og fjordlandskapa går under namnet Den grøne sløyfa, og er ein vakker avstikkar frå hovudvegen mellom Voss og Bergen.


 16. Gå til

  Frukt- og Siderruta

  Den einaste frukt- og siderruta i noreg finn du i Ulvik i Hardager. 3 gardar – mange opplevingar. Alle gardane tek imot grupper etter avtale for omvisningar og smaksprøvar, men legg vekt på å gje ulike opplevingar.

Noen ganger kan det være vel så greit at noen har laget en rute på forhånd som en bare kan oppleve og nyte. Våre temaruter er slike ruter hvor reisen er satt sammen av flere forskjellige typer opplevelser. Det være seg alt fra gårdsbutikker til aktiviteter.

Hvorfor ikke bare nyte en opplevelse?

Er det ikke deillig å bare kunne la seg rive med og følge et oppgått tråkk? La opplevelsene komme som perler på en snor!

Pilegrimsvandring

Utforsk pilegrimsvandring  

Tenk å bare kunne ta beina fatt og la tankene fly mot fjerne mål. Det er godt for både kropp og sjel!

Vandring med et åndlig motiv kan en vel kalle pilegrimsvandring? Denne formen for vandring er i vekst, og flere HANEN - bedrifter ligger langs de ulike pilegrimsledene. I samarbeid med Pilegrimsleden har vi valgt å profilere tre av deres leder, hvor du finner både deres egne lokale pilegrimssentere og HANEN - bedrifter som tilbyr ulike typer av overnatting og servering.

Les mer om Sygard Grytting, Ersgard, Budsjord, Kleivan og Kongsvold som alle er å finne langs sentrale pilegrimsleder.

Å la hesten lede en over fjell og vidder er en gammel tradisjon. HANEN samarbeider med Hest i Turistnæring for å vise fram dette tilbudet. Hest i Turistnæring er en kvalitetsordning som sikrer deg som kunde en sikker og god turopplevelse. Mange av HANENs medlemmer som driver med hest er en del av denne ordningen.

Hopp og på hesteryggen og få en venn for livet som med glede tar deg gjennom vakre landskap til nye opplevelser!