Opplevelsesruter

Opplevelsesruter

Norge er et vakkert land med flotte fjell og fjorder, dype skoger og åpne vidder. Naturen er unik, og kan oppleves i samspill med lokale produkter kjøpt for å ta med videre eller nytes på en hyggelig kafé eller gård. Spesielle og tradisjonelle overnattingsteder ligger der - klare til å inntas og nytes. Mange av aktivitetene tilbys både for unge gamle. En mengde opplevelser ligger der og venter på deg. Kanskje et veghane - skilt viser vei. Lag din helt egen rute!

Fra Kirkenes til Lista er HANEN - bedrifter rede til å gi deg en unik opplevelse på din vei.

Opplevelsesruter

Temaruter

Temaruter

Er det ikke deillig å bare kunne la seg rive med og følge et oppgått tråkk? La opplevelsene komme som perler på en snor!


 1. Gå til

  Matopplevelse i Numedal 23. - 25. september

 2. Gå til

  En gastronomisk reise i Sogn

  En gastronomisk reise i Sogn

  Bli med Fotefar temarreiser til vakre Sognefjorden. På turen får du oppleve smaken av Sognefjorden og sammen med drikkeekspertene Anniken og Ove, besøke og høre historien om lokale vin, øl og siderprodusenter. En unik mulighet for å komme tett på lokal norsk drikkeproduksjon.

   


 3. Gå til

  Midt i Mjosa

  Midt i Mjosa

  Eventyret er nærmere enn du tror. På vakre Nes og Helgøya, venter mange ulike opplevelser. Smakelige og sanselige, sykle mellom jordbæråkre og historiske herregårder, frukthager og dyr på beite. Padre langs bredden av Mjøsa, spise godt og besøke dem som dyrker maten. Overnatte på gård, i et innredet fjøs, på en herskapelig Mjøs-gård eller høye oppe blant tretoppene.


 4. Gå til

  DISCOVERY ROUTE

  DISCOVERY ROUTE

  Discovery Route er en historisk rundreise fra Stavanger via Ryfylke og Hardanger til Bergen. Innlandsruten mellom Stavanger og Bergen tar deg med på en tur gjennom storslagen natur med lakseelver, store fossefall og dype innsjøer i et område kjent for stor vannkraftproduksjon og vakker natur.


 5. Gå til

  DEN GYLDNE OMVEI

  DEN GYLDNE OMVEI

  Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser. Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer. eller en dag, ei uke, en hel sommer, et helt liv.


 6. Gå til

  Route 26

  Route 26

  "15 km med landlig påfyll på sørsiden av Stjørdalselva, mellom Hell og Hegra. 30 km øst for Trondheim. Foto: Erstad gård"


 7. Gå til

  Fishspot

  Fishspot

  Velkommen til sportsfiske i Østerdalen og Hedmark. "Spot" er en betegnelse på en god fiskeplass. "Spot" betyr også sentrum. Fishspot er et sentrum for gode fiskeplasser. Fishspot har på kort tid blitt en overbygning for tilbud av sportsfiske i regionen. Foto: JP Pointer


 8. Gå til

  Ørretens rike

  Ørretens rike

  Fra troféfiske til feriefiske. Opplevelser og aktiviteter for alle.


 9. Gå til

  Rendalen Naturligvis

  Rendalen Naturligvis

  Nå ønsker vi alle velkommen til vinteropplevelser i Rendalen. Her har vi hvite uberørte snøvidder med blå netter og fullmåne eller nypreparerte skiløyper for de som ønsker de. Opplev kalde, knitrende gammeldagse vinterdager ute og varm peiskos inne.


 10. Gå til

  Fruktbygda

  Fruktbygda

  Ta sykkelen eller bilen og kom inn på tunet til oss. Fruktbygda byr på en rekke opplevelser for hele familien.


 11. Gå til

  Frukt- og Siderruta

  Frukt- og Siderruta

  Den einaste frukt- og siderruta i noreg finn du i Ulvik i Hardager. 3 gardar – mange opplevingar. Alle gardane tek imot grupper etter avtale for omvisningar og smaksprøvar, men legg vekt på å gje ulike opplevingar.

Temaruter

Sykkelruter

Sykkelruter

Å bare kunne sette seg på en sykkel og la tankene vandre mens du triller forbi den ene opplevelsen etter den andre til du til slutt når turens mål må jo være toppen av lykke?

Flere og flere steder er merket med Syklist Velkommen. Dette sikrer at du som syklist blir tatt godt vare på og er ekstra velkommen! Noen av disse bedriftene er Hagaled gjestegård og Kartveit Gjestetun.

Sykkelruter

Pilegrimsvandring

Pilegrimsvandring

Tenk å bare kunne ta beina fatt og la tankene fly mot fjerne mål. Det er godt for både kropp og sjel!

Vandring med et åndlig motiv kan en vel kalle pilegrimsvandring? Denne formen for vandring er i vekst, og flere HANEN - bedrifter ligger langs de ulike pilegrimsledene. I samarbeid med Pilegrimsleden har vi valgt å profilere tre av deres leder, hvor du finner både deres egne lokale pilegrimssentere og HANEN - bedrifter som tilbyr ulike typer av overnatting og servering. Les mer om Sygard Grytting, Ersgard, Budsjord, Kleivan og Kirkvolden som alle er å finne langs sentrale pilegrimsleder.

Pilegrimsvandring

Hest

Hest

Hopp og på hesteryggen og få en venn for livet som med glede tar deg gjennom vakre landskap til nye opplevelser!

Å la hesten lede en over fjell og vidder er en gammel tradisjon. HANEN samarbeider med Hest i Turistnæring for å vise fram dette tilbudet. Hest i Turistnæring er en kvalitetsordning som sikrer deg som kunde en sikker og god turopplevelse. Mange av HANENs medlemmer som driver med hest er en del av denne ordningen.