Opplevelsesruter

Opplevelsesruter

Kartet på hanen.no er en oversikt over alle medlemmene i HANEN.

Norge er et vakkert land med flotte fjell og fjorder, dype skoger og åpne vidder. Naturen er unik, og kan oppleves i samspill med lokale produkter kjøpt for å ta med videre eller nytes på en hyggelig kafé eller gård. Spesielle og tradisjonelle overnattingsteder ligger der - klare til å inntas og nytes. Mange av aktivitetene tilbys både for unge gamle. En mengde opplevelser ligger der og venter på deg. Kanskje et veghane - skilt viser vei. Lag din helt egen rute!

Opplevelsesruter

Sykkelruter

Sykkelruter

Nye oppdagelser på sykkel!

Å bare kunne sette seg på en sykkel og la tankene vandre mens du triller forbi den ene opplevelsen etter den andre til du til slutt når turens mål må jo være toppen av lykke? Å finne frem til nye turer er ikke alltid like lett. Hvordan er terrenget? Hva slags sykkel egner seg? Egner det seg for familien eller er det en krevende tur? Da er det fint at noen andre har tatt turen før deg og har gjort seg erfaringer du kan dra nytte av!


 1. Gå til

  Rundtur på Glommastien

  Rundtur på Glommastien

  Glommastien lever opp til navnet sitt og går i lange strekk helt inn på elva, med brygger, marinaer, fergeleier og båttrafikk. Selv om nedre Glomma er et tett bebygd område, har denne turen overraskende mye natur å by på, med elvevegetasjon, parkdrag, skog og kulturlandskap.

  Duga byggkorn Greåker: rundtur på Glommastien

  duga byggkorn 1 foto øyvind wold

  Opptur: Glommastien lever opp til navnet sitt og går i lange strekk helt inn på elva, med brygger, marinaer, fergeleier og båttrafikk. Selv om nedre Glomma er et tett bebygd område, har denne turen overraskende mye natur å by på, med elvevegetasjon, parkdrag, skog og kulturlandskap. Langs elva er de også mange spor og informasjonstavler som forteller om tidligere industri-historie. Flere fine rasteplasser underveis.

  duga byggkorn 4 foto øyvind wold

  Selv om ruta går gjennom en rekke kryss og skifter retning og vei flere ganger, er det ikke vanskelig å finne fram, siden turen er merket med egne skilt for Glommastien.

  Tekst og foto: Øyvind Wold


 2. Gå til

  Granum til Gjøvik

  Granum til Gjøvik

  Du kan ta toget til Gjøvik og sykle til Granum Gård langs den gamle Ridevegen samme vei som Oslobiskopen, Jens Nilssønn kom ridende i 1594 da han skulle på bispevisitas i Fluberg Kirke.


 3. Gå til

  Tursykling

  Tursykling

  Naturopplevelsene står i kø og du kan sykle etter ditt eget tempo – helt etter vær og vind!


 4. Gå til

  Stange til Moelv

  Stange til Moelv

  Stange til Moelv via Fredheim gård, Nerlien gård, Øya Maritim og Braastad epler.

Sykkelruter

Temaruter

Temaruter

Er det ikke deillig å bare kunne la seg rive med og følge et oppgått tråkk?

La opplevelsene komme som perler på en snor og følg en rute som noen andre allerede har satt sammen for deg! Noen av rutene er tematiske ruter og noen er et knippe av tilbydere i samme område som tilbyr ulike varer eller tjenester. Ta en titt da vel!


 1. Gå til

  Midt i Mjosa

  Midt i Mjosa

  Eventyret er nærmere enn du tror. På vakre Nes og Helgøya, venter mange ulike opplevelser. Smakelige og sanselige, sykle mellom jordbæråkre og historiske herregårder, frukthager og dyr på beite. Padre langs bredden av Mjøsa, spise godt og besøke dem som dyrker maten. Overnatte på gård, i et innredet fjøs, på en herskapelig Mjøs-gård eller høye oppe blant tretoppene.


 2. Gå til

  DISCOVERY ROUTE

  DISCOVERY ROUTE

  Discovery Route er en historisk rundreise fra Stavanger via Ryfylke og Hardanger til Bergen. Innlandsruten mellom Stavanger og Bergen tar deg med på en tur gjennom storslagen natur med lakseelver, store fossefall og dype innsjøer i et område kjent for stor vannkraftproduksjon og vakker natur.


 3. Gå til

  DEN GYLDNE OMVEI

  DEN GYLDNE OMVEI

  Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser. Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer. eller en dag, ei uke, en hel sommer, et helt liv.


 4. Gå til

  Route 26

  Route 26

  "15 km med landlig påfyll på sørsiden av Stjørdalselva, mellom Hell og Hegra. 30 km øst for Trondheim. Foto: Erstad gård"


 5. Gå til

  Fishspot

  Fishspot

  Velkommen til sportsfiske i Østerdalen og Hedmark. "Spot" er en betegnelse på en god fiskeplass. "Spot" betyr også sentrum. Fishspot er et sentrum for gode fiskeplasser. Fishspot har på kort tid blitt en overbygning for tilbud av sportsfiske i regionen. Foto: JP Pointer


 6. Gå til

  Ørretens rike

  Ørretens rike

  Fra troféfiske til feriefiske. Opplevelser og aktiviteter for alle.


 7. Gå til

  Rendalen Naturligvis

  Rendalen Naturligvis

  Nå ønsker vi alle velkommen til vinteropplevelser i Rendalen. Her har vi hvite uberørte snøvidder med blå netter og fullmåne eller nypreparerte skiløyper for de som ønsker de. Opplev kalde, knitrende gammeldagse vinterdager ute og varm peiskos inne.


 8. Gå til

  Fruktbygda

  Fruktbygda

  Ta sykkelen eller bilen og kom inn på tunet til oss. Fruktbygda byr på en rekke opplevelser for hele familien.


 9. Gå til

  Frukt- og Siderruta

  Frukt- og Siderruta

  Den einaste frukt- og siderruta i noreg finn du i Ulvik i Hardager. 3 gardar – mange opplevingar. Alle gardane tek imot grupper etter avtale for omvisningar og smaksprøvar, men legg vekt på å gje ulike opplevingar.