Opplevelsesruter

Opplevelsesruter

Norge er et vakkert land med flotte fjell og fjorder, dype skoger og åpne vidder. Naturen er unik, og kan oppleves i samspill med lokale produkter kjøpt for å ta med videre eller nytes på en hyggelig kafé eller gård. Spesielle og tradisjonelle overnattingsteder ligger der - klare til å inntas og nytes. Mange av aktivitetene tilbys både for unge gamle. En mengde opplevelser ligger der og venter på deg. Kanskje et veghane - skilt viser vei. Lag din helt egen rute!

Fra Kirkenes til Lista er HANEN - bedrifter klare til å gi deg en unik opplevelse på din vei.

Opplevelsesruter

Smakfulle stoppesteder i høstferien. Fra Hadeland til Valdres

Smakfulle stoppesteder i høstferien. Fra Hadeland til Valdres

1. Start turen på Granavolden Gjæstgiveri med sine 360 års historie i veggene. I fantastiske omgivelser kan du her nyte overnatting, et herlig måltid og hva med en deilig sykkeltur rundt på vakre Hadeland?

2. Når du er klar for å reise videre langs Randsfjorden, så må du stanse på gårdsbutikken Hemlaga på Næs. Vi kjenner de best på den fantastiske eplesmaken, både eplemost, saft, syltetøy og geleér. Du finner innlandets desidert største eplehage her. De har en liten butikk med stort utvalg fra lokale matprodusenter. Vel bekomme!

3. Fortsett til Fluberg og stans på koselige Granum Gård Dette historiske pensjonatet, byr på en magisk utsikt, overnatting, frokost og middag på bestilling. De tilbyr skreddersydde vandringer, guidet tur i tyskerbunkeren eller generelt mengder av herlige naturopplevelser for liten og stor.

4. Neste stopp er Valdresbanen, for å kjøre Dresinsykling på Valdresbanen mellom Nordre Land og Hov. En morsom og annerledes opplevelse, som barna garantert vil like godt. Høstens nydelige omgivelser vil ellers gi en stemningsfull reise.

5. Fortsett til Bagn og ta et matstopp innom Valdres Mathus. Et serveringsted med fokus på de lokale og gode råvarene, på en moderne måte. Du kan også handle fra deres delikatessebutikk med råvarer fra både lokale og internasjonale produsenter.

6. Natten tilbringes på flotte Piltingsrud gard. Den ligger idyllisk til i Begnadalen, sør i Valdres. Her kan du overnatte i de gamle restaurerte gårdsbygningene. De har også forskjellige gårdsdyr du kan hilse på; hest, kyr, hund, katt, geit, ullgriser, kanin, og den populære lamaen, Knerten. De serverer også egenprodusert mat, i historiske bygninger. Datert tilbake til 1850- tallet.

7. .Det anbefales også et besøk innom vakre Hedalen Stavkirke som er datert tilbake til år 1165. Stavkirkene er en spesiell verdifull del av den Norske bygningsarven. Hele 6 av de 28 bevarte kirkene finner du i Valdres.

8. På vei hjem, anbefales å ta turen innom Villfisken som ligger langs E 16 nord for Hallingby. Villfisken har et spennende utvalg av lokal fisk og matvarer og er en opplevelse i seg selv. Du vil finne et utvalg produkter som garantert setter smaksløkene i virksomhet.

Håper du nyter noen herlige dager med fri, og tar turen innom disse flotte bedriftene mellom Hadeland og Valdres.

(Alle reiserute forslag er støttet av Innlandet Fylkeskommune)

SE KART

Den nydelige høsten og alle de flotte opplevelsene den byr på. Er du så heldig å få høstferie, en langweekend eller bare en god helg sammen med familien? Her får du noen gode tips.🍁

Smakfulle stoppesteder i høstferien. Fra Hadeland til Valdres

Fra Gjøvik til Beitostølen

Fra Gjøvik til Beitostølen

Denne gang starter vi fra Gjøvik området på Innlandet, som generelt en fin plass å besøke om det er i høstferien, en langweekend eller bare en vanlig helg.

Vi har laget et reiseruteforslag mellom Gjøvik og Beitostølen ved Jotunheimen.

1. Fra Gjøvik så fortsetter din reise med et stopp på en av Norges beste veikroer, Valdres Mathus. De har fokus på det lokale, sammen med det moderne. Her kan du også kjøpe med deg spennende delikatesser fra butikken.

2. Idyllen fortsetter fram til magiske Danebu Kongsgaard. En fjellperle i Valdres med en lun og innbydende atmosfære. Et sted du kan lande og lade, nyte vakker natur og nydelige matopplevelser basert på lokale råvarer. Flotte fjellturer venter på dørstokken.

3. Så må du besøke Noraker Gård som blant annet står bak suksessen Nordaker fisk. Gården har gått fra far til sønn siden 1500-tallet og blir i dag drevet av 14. generasjon ved Nils Noraker. Gården er rik på kultur, historie og tradisjoner og har dessuten vunnet førsteprisen på Norsk Rakfiskfestival mange ganger. Gårdsbutikken er helårsåpen og har et rikt utvalg av lokale gårdsmatprodukter og selvsagt fisk.

4. Hvis du savner litt den internasjonale følelsen og litt luksus, burde du besøke det unike Herangtunet Boutique Hotel, ved foten av Jotunheimen. Et smakfullt designhotell bestående av ni temarom og en praktisk innredet leilighet med alle fasiliteter og egen inngang. Her tilbys både mat og atmosfære som virkelig tar pusten fra deg.

5. Nå er du vel klar for litt aktiviteter? Ta derfor kontakt med Beitostølen Aktiv & Skiskole. De tilbyr deg alt fra guidede fjellturer, toppturer, klatrepark, elvevandring, rafting, båtutleie, eller egen fiskeguide.

6. Har du vært så heldig å prøve hundeslede? Beito Husky Tours driver ikke bare hundekjøring på vinteren, men også resten av året, da på hjul. En unik opplevelse, både med hundene, men også den flotte naturen rundt.

7. Reiser du andre veien, så står Tyin Aktiv klare for hjelpe deg. De tar deg blant annet med til to ikoniske totusenmeter-topper sør i Jotunheimen - Falketind og Urdanostinden, men tilbyr også guidede turer langs den historiske kongevegen over Filefjell, eller den kuleste breføringen for hele familien..

Håper du finner tid til å besøke disse perlene. Du vil ikke angre. Valdres-destinasjonen er en opplevelse i seg selv.

Reiseruter, reisekart og opplevelser, presenteres med støtte fra Innlandet fylkeskommune.

SE KART

Last ned appen "HANEN", her vil du finne mange lokale perler du kan besøke.

Fra Gjøvik til Beitostølen

Fra Nes i Ringsaker til Kongsvinger

Fra Nes i Ringsaker til Kongsvinger

1. Nerlien gardsovernatting - En tradisjonsrik gard ved Mjøsa Her kan du bo i ny oppussede leiligheter på gårdens føderådsbygning. De tilbyr både båtutleie, kajakk, strand, turstier, og egen gapahuk. Perfekt plassert på Nes halvøyen og et supert utgangspunkt for en mengder av fine natur opplevelser i distriktet.

2. Braastads Epler verdt et besøk. En gårdsbutikk med herlig frukt og grønt fra egen hage. De selger også egg, grønnsaker og poteter fra nabolaget.

3. Fredheim gårdsutsalg i Stange Vestbygd. De selger fantastiske egenproduserte grønnsaker, egg og mange andre lokale fristelser. De har åpent alle dager med R i seg, og du finner de på Facebook for mer info.

4. Gjesåsen klatrepark - Kornstad gård i Åsnes, skaper spenning både for liten og for stor. Overnatting i svevetelt har de også for de som har lyst!

5. Men for en kveld fylt med god mat og hvile, så må du reise innom ærverdige Negarden 1897 på Flisa. De tilbyr overnatting i historiske lokaler, og mat på forespørsel.

6. Vår neste anbefaling er et besøk hos Finnskogen Natur Kultur Helse Gård Her kan du oppleve Finnskognaturen på nært hold. De tilbyr kano, rideturer på skog eller ridebane, du kan delta i gårdsarbeid eller vandringer i historisk landskap.

7. Så må du jo ta turen innom Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær. Bestille et bord i restauranten og spis en bedre måltid fra det prisbelønte kjøkkenet. Det vil du ikke angre på.

8. Avslutt din Innlandsreise på Nedre Øieren Gård i Kongsvinger kommune. En perle for rekreasjon innen Finnskogopplevelser. Lett tilgjengelig for fotturer, sykkel, padling, jakt og fiske.

Nå er det bare å registrere disse perlene inn på din reiserute, bestille direkte hos de enkelte bedriftene og å kose deg på tur.

God ferie!

Alle reisrutetips fra HANEN Innlandet er støttet av fantastiske Innlandet fylkeskommune

SE KART

Hvis du skal på høstferie, langweekend eller bare har en helg du vil kose deg. Innlandet har perler i alle retninger. Denne gangen mellom Ringsaker og Kongsvinger.

Fra Nes i Ringsaker til Kongsvinger

Temaruter

Temaruter

Er det ikke deillig å bare kunne la seg rive med og følge et oppgått tråkk? La opplevelsene komme som perler på en snor!


 1. Gå til

  Midt i Mjosa

  Midt i Mjosa

  Eventyret er nærmere enn du tror. På vakre Nes og Helgøya, venter mange ulike opplevelser. Smakelige og sanselige, sykle mellom jordbæråkre og historiske herregårder, frukthager og dyr på beite. Padre langs bredden av Mjøsa, spise godt og besøke dem som dyrker maten. Overnatte på gård, i et innredet fjøs, på en herskapelig Mjøs-gård eller høye oppe blant tretoppene.


 2. Gå til

  DISCOVERY ROUTE

  DISCOVERY ROUTE

  Discovery Route er en historisk rundreise fra Stavanger via Ryfylke og Hardanger til Bergen. Innlandsruten mellom Stavanger og Bergen tar deg med på en tur gjennom storslagen natur med lakseelver, store fossefall og dype innsjøer i et område kjent for stor vannkraftproduksjon og vakker natur.


 3. Gå til

  DEN GYLDNE OMVEI

  DEN GYLDNE OMVEI

  Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Aktørene langs ruten tilbyr mat, kunst- og kulturopplevelser. Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer. eller en dag, ei uke, en hel sommer, et helt liv.


 4. Gå til

  Route 26

  Route 26

  "15 km med landlig påfyll på sørsiden av Stjørdalselva, mellom Hell og Hegra. 30 km øst for Trondheim. Foto: Erstad gård"


 5. Gå til

  Fishspot

  Fishspot

  Velkommen til sportsfiske i Østerdalen og Hedmark. "Spot" er en betegnelse på en god fiskeplass. "Spot" betyr også sentrum. Fishspot er et sentrum for gode fiskeplasser. Fishspot har på kort tid blitt en overbygning for tilbud av sportsfiske i regionen. Foto: JP Pointer


 6. Gå til

  Ørretens rike

  Ørretens rike

  Fra troféfiske til feriefiske. Opplevelser og aktiviteter for alle.


 7. Gå til

  Rendalen Naturligvis

  Rendalen Naturligvis

  Nå ønsker vi alle velkommen til vinteropplevelser i Rendalen. Her har vi hvite uberørte snøvidder med blå netter og fullmåne eller nypreparerte skiløyper for de som ønsker de. Opplev kalde, knitrende gammeldagse vinterdager ute og varm peiskos inne.


 8. Gå til

  Fruktbygda

  Fruktbygda

  Ta sykkelen eller bilen og kom inn på tunet til oss. Fruktbygda byr på en rekke opplevelser for hele familien.


 9. Gå til

  Frukt- og Siderruta

  Frukt- og Siderruta

  Den einaste frukt- og siderruta i noreg finn du i Ulvik i Hardager. 3 gardar – mange opplevingar. Alle gardane tek imot grupper etter avtale for omvisningar og smaksprøvar, men legg vekt på å gje ulike opplevingar.

Temaruter

Sykkelruter

Sykkelruter

Å bare kunne sette seg på en sykkel og la tankene vandre mens du triller forbi den ene opplevelsen etter den andre til du til slutt når turens mål må jo være toppen av lykke?

Flere og flere steder er merket med Syklist Velkommen. Dette sikrer at du som syklist blir tatt godt vare på og er ekstra velkommen! Noen av disse bedriftene er Hagaled gjestegård og Kartveit Gjestetun.

Sykkelruter

Pilegrimsvandring

Pilegrimsvandring

Tenk å bare kunne ta beina fatt og la tankene fly mot fjerne mål. Det er godt for både kropp og sjel!

Vandring med et åndlig motiv kan en vel kalle pilegrimsvandring? Denne formen for vandring er i vekst, og flere HANEN - bedrifter ligger langs de ulike pilegrimsledene. I samarbeid med Pilegrimsleden har vi valgt å profilere tre av deres leder, hvor du finner både deres egne lokale pilegrimssentere og HANEN - bedrifter som tilbyr ulike typer av overnatting og servering. Les mer om Sygard Grytting, Ersgard, Budsjord, Kleivan og Kirkvolden som alle er å finne langs sentrale pilegrimsleder.

Pilegrimsvandring

Hest

Hest

Hopp og på hesteryggen og få en venn for livet som med glede tar deg gjennom vakre landskap til nye opplevelser!

Å la hesten lede en over fjell og vidder er en gammel tradisjon. HANEN samarbeider med Hest i Turistnæring for å vise fram dette tilbudet. Hest i Turistnæring er en kvalitetsordning som sikrer deg som kunde en sikker og god turopplevelse. Mange av HANENs medlemmer som driver med hest er en del av denne ordningen.