Kjenner du noen som fortjener å bli Årets lokalmatgründer? Nominér din kandidat her innen 1. mai.

Vinnerne av Årets lokalmatgründer 2019, Ostebygda.

Vinnerne av Årets lokalmatgründer 2019, Ostebygda.

Konkurransen fokusere på å finne den beste gründer innen lokalmat og entrepenørskap, og er et samarbeid mellom MENY, HANEN og Dyrskun`. Blant de nominerte plukkes det ut 4 finalister.

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Røros og Destinasjon Hardanger mm. og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøp Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder for Dyrskun og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.

"Denne prisen har vært gull verdt. Den han bidratt til at jeg har fått spredt historien om hotellet, gården, og det jeg driver med til veldig mange"

Olav Lie-Nilsen, vinner 2016

"Å bli kåret til årets lokalmatgründer har vært med å føre bedriften vår noen syvmilssteg fremover. Nye avtaler er inngått, økt salg og mye publisitet. Mange har fått øynene opp for Røyland gård og vår satsning på å utnytte ville bær fra de norske skogene.

Vi oppfordrer alle som vet om noen, eller selv jobber med lokalmat til å delta i
konkurransen. En nasjonal utmerkelse som «årets lokalmatgründer» gjør mye for små
lokalmatprodusenter som oss"

Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, vinnere 2018

Nominer kandidater til Årets lokalmatgründer, innen 1. mai her!

Tidligere vinnere:

menyOgHanen

Undersider

Garden Oppheim - finalist Årets lokalmatgründer 2019

– Jeg tenker meg ikke alltid om to ganger for å si det sånn. Ser jeg en spennende mulighet kaster jeg meg på den, ler Renate, som i løpet av få år har bygget opp en solid bedrift på Oppheim gård.

Bleie Gard/Alde - finalist Årets lokalmatgründer 2019

– Se rundt deg, da! Her har vi epler i verdensklasse, vill natur og fantastisk kultur. Min visjon er at Hardanger skal bli Norges Piemonte, sier den ambisiøse eplebonden Olav Bleie.

Lofoten Seaweed - finalist Årets lokalmatgründer 2019

Fram til for få år siden var det fisken og sjømaten man høstet fra havet i Lofoten. I 2016 så imidlertid en ny havnæring dagens lys. Fiskerdattera Angelita og halvt japanske Tamara etablerte Lofoten Seaweed med en ambisjon om å få nordmenn til å bruke tang og tare i matlagingen.

Stølsvidda/Fjellgris fra Valdres - finalist Årets lokalmatgründer 2019

Kunder fra hele landet etterspør den populære fjellgrisen til Ragnhild og Knut. Nå har gründerne også laget et eget skinkehotell i Valdres der du kan sjekke inn skinke for modning.

Ostebygda - finalist Årets lokalmatgründer 2019

Målet er å gjøre Hol til en ostedestinasjon i verdensklasse. Suksessoppskriften er samarbeid, lange ystetradisjoner og stølsmelk fra dyr som har beita på friskt fjellgress.

Balholm - finalist Årets lokalmatgründer 2019

– Vi har alltid likt å eksperimentere med smakskombinasjoner og var de første i Norge som tilsatte bær i eplemosten.