VINNERNE 2018: Pernille Vea og Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård, kategoridirektør i MENY, Einar Gundersen og Bernt Bucher Johannessen fra HANEN. (Foto: Eli Strand.)

VINNERNE 2018: Pernille Vea og Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård, kategoridirektør i MENY, Einar Gundersen og Bernt Bucher Johannessen fra HANEN. (Foto: Eli Strand.)

Konkurransen fokusere på å finne den beste gründer innen lokalmat og entrepenørskap og er et samarbeid mellom MENY og HANEN. Blant de nominerte plukkes det ut 6 finalister som vil bli behørig presentert i Nationen gjennom hele sommeren. I august vil det så åpnes for å kunne stemme på sine favoritt. Vinneren utropes under Dyrskun i Seljord 13 september.

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Røros og Destinasjon Hardanger mm. og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøp Agri og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.

"Denne prisen har vært gull verdt. Den han bidratt til at jeg har fått spredt historien om hotellet, gården, og det jeg driver med til veldig mange"

Olav Lie-Nilsen, vinner 2016

"Å bli kåret til årets lokalmatgründer har vært med å føre bedriften vår noen syvmilssteg fremover. Nye avtaler er inngått, økt salg og mye publisitet. Mange har fått øynene opp for Røyland gård og vår satsning på å utnytte ville bær fra de norske skogene.

Vi oppfordrer alle som vet om noen, eller selv jobber med lokalmat til å delta i
konkurransen. En nasjonal utmerkelse som «årets lokalmatgründer» gjør mye for små
lokalmatprodusenter som oss"

Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, vinnere 2018

Nominasjonen til årets konkurranse er avsluttet. De seks nominerte finalistene er:

  • Ostebygda, Hol i Hallingdal
  • Garden Oppheim, Ål i Hallingdal
  • Drikkeprodusenten Balholm/Ciderhuset fra Sogn
  • Stølsvidda/Fjellgris fra Valdres
  • Siderprodusenten Bleie gard fra Hardanger
  • Lofoten Seaweed

Stem på din favoritt fra 1. august HER.

Tidligere vinnere:

menyOgHanen

Undersider

Garden Oppheim

– Jeg tenker meg ikke alltid om to ganger for å si det sånn. Ser jeg en spennende mulighet kaster jeg meg på den, ler Renate, som i løpet av få år har bygget opp en solid bedrift på Oppheim gård.