Konkurransen om Norges beste gårdsbutikk gjennomføres for første gang sommeren 2021. Gårds- og lokalmatutsalg er viktige for mennesker i lokalsamfunnet og utgjør en vesentlig del av reiselivsopplevelsen både for nordmenn og internasjonale reisende. HANEN vil med konkurransen motivere til utvikling av denne arenaen.

Fredheim Gårdsutsalg er vinner av Norges beste gårdsbutikk 2021. (Fv. Agneta Lindén ,Moen - HANEN, Camilla Sagen - programleder TV2, Louise Gjør - Fredheim Gårdsutsalg, Kari Hasselknippe - juryeleder Norges beste gårdsbutikk)

Fredheim Gårdsutsalg er vinner av Norges beste gårdsbutikk 2021. (Fv. Agneta Lindén ,Moen - HANEN, Camilla Sagen - programleder TV2, Louise Gjør - Fredheim Gårdsutsalg, Kari Hasselknippe - juryeleder Norges beste gårdsbutikk)

Vinneren av Norges beste gårdsbutikk er kåret

Louise Gjør fra Fredheim gårdsutsalg stakk av med seieren i konkurransen Norges beste gårdsbutikk 2021.
Juryen sier blant annet at hun har kommersiell teft, hun har rikt utvalg av egenproduserte produkter og hun utvikler sine egne merkevarer. Gårdsutsalget er innholdsrikt og innbydende.
Pris og diplom ble overrukket av Agneta Lindén Moen og juryleder Kari Hasselknippe på Fredheim gård sammen med God morgen Norge fra Tv2. Det var stor stas, og TV-kokken Wenche Andersen var svært imponert over den flotte butikken.

Om konkurransen

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk skal bidra til å løfte kvaliteten på opplevelsen og lønnsomheten til norske gårdsutsalg og lokale utsalg.
Vi skal premiere dem som ønsker å utvikle og satse på sin gårdsbutikk (på helårsbasis) med et selgende vareutvalg, eksponering og gjerne med foredling i form av matservering.
Markedsføring av utsalget skal vektlegges, og kommersiell teft skal belønnes.

Kriterier for å kunne delta i konkurransen er at
Utsalget er en enkeltstående butikk eller utsalg på en gård. Men det kan også være en lokalmatbutikk i tilknytning til et sentrum eller andre lokasjoner.
Utsalget er en god representant for norsk gårds- og lokalforedlet mat, foredlet eller produsert av norske bønder og lokale produsenter.
Omsetningen (verdi) skal komme fra i hovedsak lokalforedlet og drikke, enten servert på menyen eller solgt som produkt. Lokale håndverksprodukter kan også inngå.

Nominering og juryering

Publikum nominerer sin favorittgårdsbutikk - enten i sosiale medier eller når de er i butikken
De 3 som har flest nominasjoner går videre til finale hvor de skal presentere seg selv i en video. En uavhengig jury bestående av kompetansen innenfor salg, reiseliv og landbruk kårer vinneren av Årets beste gårdsbutikk.
Juryen er bestående av:
Cecilie Louise Berg, frilans mat- og reisejournalist
Kari Hasselknippe, konseptutvikler
Kyrre Rømulf, faglig leder Norsk reiselivsfagkole på Geilo
Kari Marte Sjøvik, rådgiver for lokalmat og reiseliv i Norges Bondelag

Vinner får 10 000 kr i premie i tillegg til promotering og synliggjøring i medier.

Finalistene i Norges beste gårdsbutikk 2021

Loftet Gårdsbutikk, Fredheim Gård, Stolt Mat, Det Sorte Får, Tomtermais