Konkurransen Norges beste gårdsbutikk har som formål å løfte frem alle de fine gårdsbutikkene som bugner av egenproduserte produkter og lokalmatvarer og som er et vel verdt et stopp.

Dirdalstraen familien Vinneren av Norges beste Gårdsbutikk 2023 Dirdalstraen Gardsutsalg.

Vinneren er kåret

Tre solide finalister ble grundig vurdert opp mot kriteriene som skal oppfylles for å kunne smykke seg med tittelen Norges beste gårdsbutikk.

Ved utvelgelsen legges det vekt på at kandidatene på en vellykket måte formidler et bredt utvalg av lokalforedlede produkter. Vinneren av årets pris fokuserer på økologisk og kortreist mat og drikke, så vel som håndverksprodukter som skinn og garn fra egne sauer. Alt presentert og eksponert på en gjennomført og profesjonell måte både i hyller og skuffer, disker og skap.

Ekteparet bak årets gårdsbutikk har lykkes i å skape et møtested med en helt spesiell og personlig atmosfære og et allsidig tilbud til kundene. De er rett og slett uvanlig sterke på historiefortelling og merkevarebygging.
Gjennom sin distinkte visuelle profil gjør de gårdsutsalget til et reisemål i seg selv, og til så mye mer enn en ren butikk.

Årets gårdsbutikk serverer også mat og drikke, og skaper liv i bygda ved å arrangere festivaler, konserter og quizkvelder. Stort pluss for kyndig og jevn aktivitet i sosiale medier.

Om konkurransen

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk er en konkurranse i regi av HANEN som skal bidra til å løfte kvaliteten på opplevelsen og lønnsomheten til norske gårdsutsalg.
Vi skal premiere dem som ønsker å utvikle og satse på sin gårdsbutikk (på helårsbasis) med et selgende vareutvalg, eksponering og gjerne med foredling i form av matservering.

Markedsføring av utsalget skal vektlegges, og kommersiell teft skal belønnes.


Kriterier

  • Gårdsbutikken er i tilknytning til en gård og tilbyr i hovedsak lokalforedlet mat og drikke, solgt som produkt og servert på menyen. Lokale håndverksprodukter kan også inngå.

  • Gårdsbutikken en god representant for norsk gårds- og lokalmat, foredlet eller produsert av lokale bønder og produsenter.

NB: Du kan nominere flere kandidater men kan bare nominere den samme bedriften én gang.

Nominering og juryering

Publikum nominerer sin favoritt gårdsbutikk. De tre som har flest nominasjoner går videre til finalen hvor de blir vurdert av en uavhengig jury bestående av kompetansen innenfor salg, reiseliv og landbruk:
Cecilie Louise Berg, frilans mat- og reisejournalist
Kari Hasselknippe, konseptutvikler
Audun Pettersen , Bransjedirektør reiseliv, Virke
Kari Marte Sjøvik, rådgiver Landbrukets Økoløft

Vinner får 10 000 kr i premie i tillegg til promotering og synliggjøring i medier.

Tidligere vinnere: