Gårdsbutikker er viktige for lokal verdiskaping, og ikke minst for norsk bygdeturisme. Når du handler direkte fra bonden kommer du nært kunnskapen om råvarer og foredling, samtidig som du kommer tettere på lokal natur og kultur – en opplevelse med stor merverdi! Bli med på gårdsbutikkskole for å løfte din gårdsbutikk og bidra til å utvikle gårdsbutikker som salgskanal.



Påmelding gårdsbutikkskole


Med støtte fra Innovasjon Norge utvikler vi nå et kompetansetilbud: HANEN Gårdsbutikkskole.
Gjennom praktiske verktøy og kommersiell ekspertise ønsker vi å styrke deg som driver eller
planlegger å starte en gårdsbutikk.


I løpet av prosjektet utvikler vi:

  • En unik gårdsbutikkskole som testes og finpusses i samarbeid med kursdeltakere.
  • En praktisk veileder for drift og utvikling av gårdsbutikker.
  • Innsikt i gårdsbutikkens betydning for norsk lokalmat.


I 2025 går startskuddet

HANEN Gårdsbutikkskole arrangeres fysisk på tre ulike lokasjoner og retter
seg mot alle som allerede driver eller ønsker å starte salg gjennom gårdsbutikker.


Derfor bør du delta

Som deltaker blir du en del av et fellesskap som utformer fremtidens mest relevante
kompetansetilbud for gårdsbutikker. Du får to intensive dager med:

  • Undervisning fra eksperter på salg og markedsføring.
  • Studiebesøk hos vellykkede lokale gårdsbutikker – lær av de beste!


HANEN Gårdsbutikkskole dekker temaer som:

  • Merkevarebygging: Skap en merkevare basert på dine unike styrker.
  • Omregulering og bruksendring: Praktisk guide før oppstart.
  • Kommunikasjon og markedsføring: Fra nettside til sosiale medier og lokale samarbeid.
  • Kundeopplevelse: Gi kundene opplevelser de kommer tilbake for.
  • Salgsteknikker: Effektive metoder for å øke salget med mersalg og produktplassering.
  • Prisstrategier: Sett riktig pris på varer og tilbud


Tid og sted

Velg ett av tre kurssteder: Oslo, Stavanger eller Trondheim.
Kurset starter kl 9:00 begge dager. Dag 1 holder vi på utover kvelden i forbindelse med studiebesøk med felles måltid.
Dag 2 avsluttes kl 16:00


Oslo
13.-14. februar 2025
Landbrukets hus, Hollendergata 5
0190 Oslo

Stavanger
3.- 4. mars 2025
Måltidets hus, Richard Johnsens gate 4
4021 Stavanger

Trondheim
9.-10 april 2025
Lerflaten gård, Lillekvamsvegen 45,
7036 Trondheim


På hvert sted tilbyr vi to fulle kursdager med eksperter innen salg og markedsføring
Et organisert studiebesøk for inspirasjon og praktisk læring
• To lunsjer
• Verktøy og kunnskap som kan gi økt lønnsomhet og flere kunder


Kursholdere

Patrik Alesand - gründer og spesialist på salg og HR

Patrik Alesand er selv gründer. Han driver også konsulentvirksomheten Pafoal, som spesialiserer seg på HR og salg, samt opplæringskontoret Motivated, som tilbyr faglig opplæring for kandidater som ønsker å ta fagbrev i salg. Som rådgiver arbeider han tett sammen med Kompetansenettverket for lokalmat i Region Sør, og har holdt flere salgskurs i Agder og Rogaland og han har derfor inngående kjennskap til de utfordringene gårdsbutikkene står overfor. På gårdsbutikkskolen deler han sin erfaring om marked og salg med praktiske råd om hvordan du kan styrke ditt salg og forbedre kundeopplevelsen.


Kari Hasselknippe – en erfaren rådgiver innen merkevarebygging

Med over 25 års erfaring innen merkevarebygging, konseptutvikling og kommunikasjon har hun hjulpet små og mellomstore virksomheter med å bygge sterke og tydelige merkevarer. Kari har en særlig lidenskap for å støtte entreprenører innen lokalmat, reiseliv og servicebransjen, og hennes arbeid har resultert i suksess for alt fra gårdsbutikker til boutique-hoteller. I gårdsbutikkskolen vil Kari dele sin erfaring og praktiske råd, med verktøyene du trenger for å lykkes. Hun har et unikt talent for å synliggjøre det som gjør din gårdsbutikk spesiell og hjelpe deg med å bygge en merkevare som skaper verdi for både kundene dine og lokalsamfunnet. Kari byr på inspirasjon, innsikt og konkrete verktøy.


Hanne Guåker - Hannes Landhandel

Hanne er en tydelig stemme i norsk landbruk, om hvordan matsystemet fungerer eller ikke fungerer. Født og oppvokst på kalkungård og utdannet både som agronom, fagoversetter og gartner. I sommer startet hun gårdsbutikk som et prøveprosjekt på gården i Ringsaker.
Hanne vil formidle om sin drivkraft, og om erfaringene hun har høstet som gårdsbutikkdriver.


Jan Arve Langørgen, leder byggrådgivning i Norsk Landbruksrådgivning

Jan Arve skal gi en praktisk innføring i forberedelse og søknad om endringer i bruk av landbruksbygg. Han bor på Myra gård hvor han og familien driver lokalmatproduksjon. I tillegg er han leder for nettverket Trondheims Matperler og har derved stor innsikt i utfordringer og muligheter.


Petter Bjørgan, fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat

Petter Bjørgan er fagsjef for lokalmat ved Stiftelsen Norsk Mat, med hovedansvar for bransjeportalen lokalmat.no. Han har mange års erfaring fra jobb i butikk og kundeservice, og har tidligere drevet Salmon House på Gardermoen, hvor han hadde ansvar for innkjøp og forhandlinger. I tillegg har han ansvar for målinger av lokalmatsalget i Norge og arbeider med kurs og markedstjenester.


Se mer om gårdsbutikkskolen her


Påmelding gårdsbutikkskole