Undersider

Årets lokalmatgründer 2021

Årets lokalmatgründer er en pris som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Vi ønsker å løfte fram de beste gründerne innen lokalmat og entrepenørskap,

GullHanen

GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Heyerdahl Refsum, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, mangeårig konsulent innen reiselivsutvikling og daglig leder i Mimir as. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

Matnettverk

Mange av HANENs medlemmer er lokalmat- og drikke produsenter. De selger ofte produktene både på gården sin og på Bondens Marked. En del selger også produktene sine gjennom dagligvarekjedene og ulike typer av delikatesseforretninger rundt i Norge. Flere av disse matnettverkene er med som piloter i det internasjonale nettverket Baltic Sea Food

Innlandsfisk

Ferskvannsfisk fra vakre innsjøer rundt i landet er noe av det sunneste og beste du kan spise i Norge i dag. Vi snakker om sik, røye, abbor, ørret, gjørs og gjedde. Det er ikke så mange profesjonelle innlandsfiskere i Norge i dag, men det finnes noen som har den tøffe og viktig jobben med å fange denne flotte fisken. Det er en drømmejobb for personer som er glad i natur og fiske.

Norges Beste Eplemost, Eplesider og Fruktvin

HANEN og Norsk Eplefest fortsetter det suksessrike samarbeidet om å gjennomføre konkurransen Norges Beste Eplemost, Eplesider og Fruktvin. Konkurransen består av en smakbedømmelse utført av profesjonelle aktører innen mat og drikke, etterfulgt av en fagdag og prisoverrekkelse.

Ostelandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk ost og alle norske osteprodusenter. Du vil kunne se hvem som produserer hvilke oster, hvor du kan få fatt i dem, og forslag til oster som likner oster du allerede liker godt.

Norges beste gårdsbutikk

Konkurransen om Norges beste gårdsbutikk gjennomføres for første gang sommeren 2021. Gårds- og lokalmatutsalg er viktige for mennesker i lokalsamfunnet og utgjør en vesentlig del av reiselivsopplevelsen både for nordmenn og internasjonale reisende. HANEN vil med konkurransen motivere til utvikling av denne arenaen.