Undersider

World Cheese Awards 2023

Verdens største og viktigste ostekonkurranse ble arrangert i Trondheim i 2023.

Ostelandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk ost og alle norske osteprodusenter. Du vil kunne se hvem som produserer hvilke oster, hvor du kan få fatt i dem, og forslag til oster som likner oster du allerede liker godt.

Siderlandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk sider og alle norske siderprodusenter. Her får du en oversikt over hvilke siderprodusenter vi har og hvor holder de til. Du får også en oversikt over hvilke sidere de produserer og mye mer.

Norges beste gårdsbutikk

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk har som formål å løfte frem alle de fine gårdsbutikkene som bugner av egenproduserte produkter og lokalmatvarer og som er et vel verdt et stopp.

Årets lokalmatgründer

Årets Lokalmatgründer (ÅLG) er en pris etablert av MENY og HANEN som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Fokus er på gründere som jobber for økt bærekraft og skaper positive ringvirkninger i sitt lokalsamfunn.

GullHanen

GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Refsum Heyerdahl, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, tidligere konsulent innen reiselivsutvikling og nå daglig leder i Nye Tider AS. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

Norges Beste Drikke 2024

Norges Beste Drikke er den største årlige og nasjonale konkurransen for norske drikkeprodusenter med lokal foredling av norske råvarer. Konkurransen er en symfoni av smaker bare Norge kan tilby - for i hvert glass skjuler det seg en bit av Norges sjel. HANEN har driftet konkurransen for Norsk eplefest fra 2018, som hadde sitt utgangspunkt i fruktnæringen i Telemark og Norsk eplefest på Gvarv i 2009.

Matnettverk

Mange av HANENs medlemmer er lokalmat- og drikke produsenter. De selger ofte produktene både på gården sin og på Bondens Marked. En del selger også produktene sine gjennom dagligvarekjedene og ulike typer av delikatesseforretninger rundt i Norge. Flere av disse matnettverkene er med som piloter i det internasjonale nettverket Baltic Sea Food

Innlandsfisk

Ferskvannsfisk fra vakre innsjøer rundt i landet er noe av det sunneste og beste du kan spise i Norge i dag. Vi snakker om sik, røye, abbor, ørret, gjørs og gjedde. Det er ikke så mange profesjonelle innlandsfiskere i Norge i dag, men det finnes noen som har den tøffe og viktig jobben med å fange denne flotte fisken. Det er en drømmejobb for personer som er glad i natur og fiske.

NM i Honning

Vinnerne er kåret i NM i Honning 2024

Oslo Sider- og Fruktvinfestival

Sammen med et knippe utvalgte siderprodusenter arrangerer HANEN den første Oslo Sider- og Fruktvinfestival.