Vinnerne er kåret i NM i Honning 2024

Diverse norgesmestere. Bak fra v. Carl Petter Tresselt, Marco Hartwigsen, Trond Arnevik, Føyno gard, Inge Moen. Foran fra v: Kristina Mørk Jacobsen,  Sonja Arnevik, Nora Fjeldheim Lerstøl, Thomas Ellingsen Gryte og Erik Ellingsen Gryte.

Diverse norgesmestere. Bak fra v. Carl Petter Tresselt, Marco Hartwigsen, Trond Arnevik, Føyno gard, Inge Moen. Foran fra v: Kristina Mørk Jacobsen, Sonja Arnevik, Nora Fjeldheim Lerstøl, Thomas Ellingsen Gryte og Erik Ellingsen Gryte.

Så er endelig vinnerne av årets NM I Honning, kåret. 170 produkter har deltatt i tilsammen 12 ulike kategorier. 52 av honningene gikk videre til finalen.

  • Hovedbedømmingen har foregått av en uavhengig jury med kompetanse innen ulike sider av norsk mat- og drikkebransje. Dette forteller Julie Øyan i HANEN som er leder for prosjektet.
  • Produktene har blitt smakt og testet av anerkjente fagfolk som har bidratt til kvalitet og faglighet i konkurransen.- Dommerpanelet har blant annet bestått av kjøkkensjef på Slottet, Nicolai Lundsgaard, Andreas Viestad og fagutdannede honningsensorikere fra HonningHub.  Inspirerende høykvalitet
  • All norsk honning er av høy kvalitet, og dommerne har måttet jobbet intenst for å finne frem til de ørsmå forskjeller det er. Vi har et enormt mangfold av norske honninger, og vi håper at NM i Honning kan være en viktig katalysator når det kommer til heving av denne kategorien blant forbruker og HoReCa. Og friste folk til å starte med birøkt selv, sier Øyan. 

Her er vinnere i de 12 kategoriene