Kvalitet og kompetanse

Veghanen

Veghaneskiltet er vegskiltsymbol 650.40 for "Gardsmat/bygdeturisme". Skiltet er en del av Vegvesenets serviceskiltordning og skal gi de veifarende en indikasjon på at man her finner et tilbud innen gardsmat og bygdeturisme.

Driftsveileder for bygdeturismeverter

HANEN-medlemmer har 20% rabatt når de tar kurset ”Driftsveileder for bygdeturismeverter”.

Om HANEN

Kontaktinformasjon

HANEN har et nasjonalt sekretariat med kontorer i Landbrukets hus i Oslo.

Personvernserklæring

HANEN er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine medlemmer og brukere på en forsvarlig måte. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om våre medlemmer og andre brukere av hanen.no og gjennom våre apper.

Samarbeidspartnere

For en næringsorganisasjon med store ambisjoner er det helt grunnleggende å samarbeide aktivt med de rette organisasjoner og virksomheter dersom vi skal lykkes med vårt mål om å utgjøre en forskjell for våre medlemmer, og at medlemskap i HANEN skal skape merverdi for det enkelte medlem.

Reiselivspartnere

HANEN samarbeider med en rekke reiselivstilbydere. Vi gjør dette for å øke kjennskapen blant disse og gi våre medlemmer flere kunder.

Nettbutikk - HANEN profilprodukter

Velkommen til vår nettbutikk!

Prosjekter og priser

Årets lokalmatgründer

Årets lokalmatgründer er en pris etablert av MENY og HANEN som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Fokus er på gründere som jobber for økt bærekraft og skaper positive ringvirkninger i sitt lokalsamfunn.

GullHanen

GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Heyerdahl Refsum, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, mangeårig konsulent innen reiselivsutvikling og daglig leder i Mimir as. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

Matnettverk

Mange av HANENs medlemmer er lokalmat- og drikke produsenter. De selger ofte produktene både på gården sin og på Bondens Marked. En del selger også produktene sine gjennom dagligvarekjedene og ulike typer av delikatesseforretninger rundt i Norge. Flere av disse matnettverkene er med som piloter i det internasjonale nettverket Baltic Sea Food

Innlandsfisk

Ferskvannsfisk fra vakre innsjøer rundt i landet er noe av det sunneste og beste du kan spise i Norge i dag. Vi snakker om sik, røye, abbor, ørret, gjørs og gjedde. Det er ikke så mange profesjonelle innlandsfiskere i Norge i dag, men det finnes noen som har den tøffe og viktig jobben med å fange denne flotte fisken. Det er en drømmejobb for personer som er glad i natur og fiske.

Norges Beste Eplemost, Sider og Fruktvin

HANEN og Norsk Eplefest samarbeider om å gjennomføre konkurransen Norges Beste Eplemost, Sider og Fruktvin. Konkurransen består av en smakbedømmelse utført av profesjonelle aktører innen mat og drikke, etterfulgt av en fagdag og prisoverrekkelse.

Ostelandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk ost og alle norske osteprodusenter. Du vil kunne se hvem som produserer hvilke oster, hvor du kan få fatt i dem, og forslag til oster som likner oster du allerede liker godt.

Norges beste gårdsbutikk

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk har som formål å løfte frem alle de fine gårdsbutikkene som bugner av egenproduserte produkter og lokalmatvarer og som er et vel verdt et stopp.

Siderlandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk sider og alle norske siderprodusenter. Her får du en oversikt over hvilke siderprodusenter vi har og hvor holder de til. Du får også en oversikt over hvilke sidere de produserer og mye mer.

Enkeltsider