Årets lokalmatgründer er en pris som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping.

Fjorårets vinnere av Årets Lokalmatgründer, Hvasser Asparges

Fjorårets vinnere av Årets Lokalmatgründer, Hvasser Asparges

Årets lokalmatgründer ønsker å løfte fram de beste gründerne innen lokalmat og entrepenørskap, og i år ønsker vi å finne fram til nye og mindre produsenter som fungerer som en spydspiss i sin kategori.

Nomineringen er avsluttet. Snart kommer en oversikt over kandidatene du kan stemme på til Årets lokalmatgründer 2021.

En jobb for lokalmat Norge

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert over 180 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. MENY og HANEN har ønsket med prisen Årets Lokalmatgründer å støtte opp under og framsnakke spennende aktører innen norsk lokal mat og drikke.
Søkelyset er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Juryen

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim (styreleder i Destinasjon Hardanger mm), og består ellers av Eivind Haalien (kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen), Anne Jødahl Skuterud (styreleder i Felleskjøp Agri), Geir Helge Espedalen (daglig leder i Dyrsku’n) , Kjersti Hoff (leder i Norsk Bonde og Småbrukerlag) og Bernt Bucher Johannessen (daglig leder i HANEN).
Juryen plukker ut 4 finalister som blir promotert aktivt fram til avstemningen som åpnes i august
Vinneren tildeles 50 000 kroner, et diplom og får muligheten til være årets gjesteutstiller på neste års Dyrsku’n.

Uttalelser fra tidligere vinnere

"Vi er veldig stolte over å ha vunnet er det ingen tvil om. Vi fikk en stor porsjon motivasjon, og mye på grunn av at det nå er «noen andre» som har anerkjent oss. Vi er ydmyke og takknemlige for all den oppmerksomheten dette ga oss, og har valgt å bruke den til å bli enda bedre og utvikle oss enda mere sammen som Ostebygda. Og la det være klinkende klart; Oppmerksomhet kan det bli omsetning av!"

Pål Knutsson Medhus, Ostebygda, vinner 2019

"Å bli kåret til årets lokalmatgründer har vært med å føre bedriften vår noen syvmilssteg fremover. Nye avtaler er inngått, økt salg og mye publisitet. Mange har fått øynene opp for Røyland gård og vår satsning på å utnytte ville bær fra de norske skogene.

Vi oppfordrer alle som vet om noen, eller selv jobber med lokalmat til å delta i
konkurransen. En nasjonal utmerkelse som «årets lokalmatgründer» gjør mye for små
lokalmatprodusenter som oss"

Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, vinnere 2018

"Denne prisen har vært gull verdt. Den han bidratt til at jeg har fått spredt historien om hotellet, gården, og det jeg driver med til veldig mange"

Olav Lie-Nilsen, vinner 2016

Tidligere vinnere:

menyHanenogDyrskun