Årets lokalmatgründer er en pris som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping.

Stolte vinnerne av Årets lokalmatgründer 2019, Ostebygda.

Stolte vinnerne av Årets lokalmatgründer 2019, Ostebygda.

Du kan stemme på din favoritt her i perioden 1.juli - 16. august

Stem her

Konkurransen fokusere på å finne den beste gründer innen lokalmat og entrepenørskap, og er et samarbeid mellom MENY, HANEN og Dyrskun`. Blant de nominerte plukkes det ut 4 finalister.

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Vitenparken NMBU og Brim Explorer, og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøp Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder for Dyrskun og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.

"Vi er veldig stolte over å ha vunnet er det ingen tvil om. Vi fikk en stor porsjon motivasjon, og mye på grunn av at det nå er «noen andre» som har anerkjent oss. Vi er ydmyke og takknemlige for all den oppmerksomheten dette ga oss, og har valgt å bruke den til å bli enda bedre og utvikle oss enda mere sammen som Ostebygda. Og la det være klinkende klart; Oppmerksomhet kan det bli omsetning av!"

Pål Knutsson Medhus, Ostebygda, vinner 2019

"Å bli kåret til årets lokalmatgründer har vært med å føre bedriften vår noen syvmilssteg fremover. Nye avtaler er inngått, økt salg og mye publisitet. Mange har fått øynene opp for Røyland gård og vår satsning på å utnytte ville bær fra de norske skogene.

Vi oppfordrer alle som vet om noen, eller selv jobber med lokalmat til å delta i
konkurransen. En nasjonal utmerkelse som «årets lokalmatgründer» gjør mye for små
lokalmatprodusenter som oss"

Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, vinnere 2018

"Denne prisen har vært gull verdt. Den han bidratt til at jeg har fått spredt historien om hotellet, gården, og det jeg driver med til veldig mange"

Olav Lie-Nilsen, vinner 2016

De nominerte til Årets Lokalmatgründer 2020:

Stem her

Tidligere vinnere:

menyHanenogDyrskun

Undersider

Hvasser asparges - finalist Årets lokalmatgründer 2020

Spennende og skremmende aspargesproduksjon. – Dette er lyden av Hvasser asparges! sier Bernt Freberg, og brekker av det høyreiste grønne praktverket av en grønnsak nederst ved roten med et høyt knekk.

Den Sorte Havre - finalist Årets lokalmatgründer 2020

– Her i Norge har vi optimale forhold for å dyrke den beste og sunneste havren. Det skal hele verden få smake, sier gründerne bak Den sorte havre. De har gjort butikk av en edel råvare som i flere år var forbeholdt hester.

Gransjøberget sæter og viltkjøkken - finalist Årets lokalmatgründer 2020

I elgens rike har Marianne og Hans gjenreist den gamle setra Gransjøberget, og skapt et pusterom der gjester og jegere kan oppleve skogen gjennom smaker, sæterliv og jakt.

Midsummer Hot Sauce og Kåre Wiig miljøgartneri - finalist Årets lokalmatgründer 2020

Unorsk saus med helnorske råvarer I et gartneri på Jæren står struttende chili og rekker tunge til de klassiske tomatene, kanskje litt stolte over at de spiller hovedrollen i et unikt samarbeid om norsk hot sauce?