Telemarklam AS

Lamming

Slitsomt med lamming. Her sovnet Bjørg med tåtelam i fanget.

Sau og lam på vei ned fra fjellet i starten av September

Sau og lam på vei til sommerbeite i starten av Juni

Pinnekjøtt av lam som kommer garantert rett fra fjellet. Pinnekjøttet er laget av hele dyret, slik at du får mye mer kjøtt.

Lammeskank er nydelig.

Nydelig på fjellet på sommeren

Pinnekjøtt og fenalår

Kim lager pinnekjøttmiddag til sultne ungdommer i Fyresdal

Kim og Bjørg

Bjørg viser frem pinnekjøtt   Fotograf: Gunnhild Momrak

Kim på demo

Bondens Marked Spesialitet
Bedriftens nettside
Kontaktperson Kim Hopland
Adresse Taraldlivegen 203
3870 Fyresdal
Telefon 92218891

Telemarklam AS eies og drives av Kim og Bjørg. Vi driver gården Taraldlien i Fyresdal hvor hovedproduksjonen vår er sau og lam. Vi overtok gården etter Bjørgs foreldre i 2009, og har drevet med sau siden 2011. Etter mange år som sauebønder, har vi også laget pinnekjøtt selv hjemme, og da med hell. Så vi bestemte oss for å satse profesjonelt med dette, og Telemarklam ble "født" høsten 2018.

Telemarklam selger lammekjøtt som kommer garantert rett fra fjellet i Telemark, og dyrene skal ikke sluttfôres på kraftfôr. Vi ønsker at kunden skal få mest mulig ren og naturlig mat. Dyrene våres beiter i noe av verdens reneste natur, og vi ønsker at kunden skal vite dette når de handler med oss.

Våres pinnekjøtt er laget av stykningsdeler av hele dyret, noe som gjør at det er mye mer kjøtt pr kilo i våres pakker, enn i vanlig pinnekjøtt. Alt kjøttet som blir brukt kommer da selvfølgelig også fra lam som garantert kommer rett fra fjellet. Denne måten å lage pinnekjøtt på er våres egen ide, og var slik vi lagde pinnekjøttet her hjemme.

Pinnekjøttet produseres i dag av slakter Jens Eide i Lillesand, og vi er svært fornøyd med varene vi får tilbake derfra. Men planen på sikt er å flytte produksjon til Fyresdal. Men før vi gjør dette må vi bli større, slik at å bygge produksjonslokale kan lønne seg også inn i fremtiden.

Telemarklam er ikke bare oss. Vi samarbeider med andre gode bønder i område. Disse bøndene får ekstra betalt fra oss, slik at bøndene også får en merverdi av disse flotte lammene som kommer rett fra fjellet.

Les mer