Bøtun

Salat med spiselige blomster fra hagen og lokal geitost.   Fotograf: Troels Rosenkrantz

Hagen fylt med grønnsaker og "drivehuset" med kafeen i bakgrunnen   Fotograf: Troels Rosenkrants

På gården har vi vår egen konditor fra Danmark som tryller frem søte saker av gårdens resurser.   Fotograf: Troels Rosenkrants

I sesongen finner du ferske buketter i gårdsbutikken. I kafeen er det alltid pyntet med friske blomster fra hagen, og ofte vil du finne spiselige blomster på maten vi serverer.   Fotograf: Troels Rosenkrants

Utegris som lever det gode liv.   Fotograf: Troels Rosenkrantz

I kafeen kan du spise matt fra hagen mens du ser både blomster og grønnsaker gro.   Fotograf: Troels Rosenkrantz

Debio Godkjent Gull, Debio servering Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse ekrevegen 110
6873 Marifjøra
Telefon 99466145
Lengdegrad 7.257457
Breddegrad 61.35231

Velkommen til Bøtun - et økologisk småbruk utenom det vanlige. Vi har selvbetjent gårdsbutikk året rundt og sommerkafe med Debios gullmerke. Vi produserer våre egne økologiske snittblomster, grønnsaker og utegris. På forespørsel tilbyder vi rundtur i hagen inkludert en jord til bord opplevelse med "Smaken av Bøtun" . Vi arrangerer private events, kurs og konferanser. Delta på "Open gard", "Konsert i fjøsen", "Langbordsmiddag", "Plantesalgshelg" og mye mer. Ønsker du å overnatte, har vi også muligheten til det. Utforsk alt vi har å tilby på www.botungard.no.

Hjertet av Bøtun er vår økologiske markedshage hvor vi dyrker over 80 ulike sorter av grønnsaker og blomster. Alt vi gjør knyttes til hagen og jorden, enten det er vår meny i kafeen, våre håndlagde sjokolader eller den hjemmelagde isen.

Gårdskafeen er åpen i skolens sommerferie fra onsdag til lørdag kl. 11-16. Maten vi serverer er basert på sesongens grønnsaker, kjøtt fra våre egne utegriser og hjemmebakt brød. I tillegg til våre egne råvarer bruker vi produkter fra andre lokale produsenter.

Gårdsbutikken er selvbetjent med Vipps og åpen hele året. Her kan du handle ferske grønnsaker fra midten av juni til oktober. Du finner også et bredt utvalg av foredlede produkter, som vi produserer her på gården med våre egne råvarer som utgangspunkt. Marmelade, syltetøy, urteolje, urtesalt, syltet rødløk, kimchi og fermentert kål er blant produktene. I tillegg finner du vår økologiske håndlagde sjokolade, hvor alle har en tilknytning til hagen. Prøv vår mørke sjokolade med kandisert rosmarin, hvit sjokolade med rabarber eller lys sjokolade med anisisop.

Les mer