Gårdsbrenneri og destillerier

Norge har en lang tradisjon for produksjon av brennevin ikke minst av akevitt. I de senere årene har det også blitt vanlig å produsere blant annet gin og whiskey. Reetableringen av brennerier og destillerier rundt om i landet oppsto som følge av at produksjonsmonopolet til Vinmonopolet /Arcus falt i 2005 etter å ha blitt innført ved etablering av Vinmonopolet i 1922. HANEN har i dag flere medlemmer som produserer ulike typer av brennevin på gården. Dette er gårder som ofte tar i mot besøk og hvor besøkende kan få både omvisning og en smak av de edle dråper. Ta gjerne kontakt før ankomst.

Balholm - Ciderhuset

Balholm - Ciderhuset
i Vestland

Ciderhuset er drive av familien Eitungjerde Høyvik; Eli-Grete og Åge, og neste generasjon Tuba og Gard. Du finn det i Balestrand i Sogn, ein liten spasertur frå kaien og Kviknes Hotel.

Les mer
Gardsbrenneriet AS

Gardsbrenneriet AS
i Vestland

Velkommen til Gardsbrenneriet! Handverksdestilleriet i Nordfjord som driver med alt fra eplemost, sider, likører og brennevin til frukt, bær, krydder og grønnsaker.

Les mer