Gårdsbrenneri og destillerier

Norge har en lang tradisjon for produksjon av brennevin ikke minst av akevitt. I de senere årene har det også blitt vanlig å produsere blant annet gin og whiskey. Reetableringen av brennerier og destillerier rundt om i landet oppsto som følge av at produksjonsmonopolet til Vinmonopolet /Arcus falt i 2005 etter å ha blitt innført ved etablering av Vinmonopolet i 1922. HANEN har i dag flere medlemmer som produserer ulike typer av brennevin på gården. Dette er gårder som ofte tar i mot besøk og hvor besøkende kan få både omvisning og en smak av de edle dråper. Ta gjerne kontakt før ankomst.

Berg Gård og Inderøy Brenneri

Berg Gård og Inderøy Brenneri
i Trøndelag

Midt i det frodige kulturlandskapet på Kjerknesvågen i Inderøy, og med utsikt over Beitstadfjorden ligger Berg Gård. Det aller meste av det som dyrkes på åkrene, vokser vilt, og som produseres fra ...

Les mer