Elin´s drøm

Elins smørbrødkaker. Selskapsmat til alle anledninger.

Den populære gløggen med naturlige smaker. Elins julegløgg er laget på råsaft fra solbær, honning, ingefær, appelsin og typiske julekrydder. I tillegg til en god julegløgg, er den med sine helsebringende ingredienser, en god drikke når man føler seg litt pjusk.

Elins appelsin-og ingefærsaft er en god drikke hele året igjennom. Den nytes best varm. En herlig drikke på påsketur. Eller en forfriskende drikke en varm sommerdag. Ferskpresset appelsin med smakfull ingefær. En helsedrikk!

Elins mintknekk er Elins knekkebrød dyppet i økologisk 70% mørk sjokolade med litt peppermynte og et lite dryss havsalt.

Eier av Elin´s drøm Elin Saatvedt viser frem noe av matvareutvalget på gården.

Markedshagen

Bondens Marked Debio Godkjent Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Saatvedtveien 52
3618 Skollenborg
Telefon 97035332
Lengdegrad 9.730093
Breddegrad 59.615014

Elin´s drøm og Elin´s smørbrødkaker er en bedrift startet på Saatvedtgård utenfor Kongsberg. Der produseres blant annet frøknekkebrød med maismel, granola, saft, gløgg, konfekt og smørbrødkaker. Rett utenfor bakeriet finner dere en gårdsbutikk med utsalg av egne produkter, lokalmat og interiør. på sensommer og høst får dere kjøpt grønnsaker fra gårdens markedshage.

Elin's drøm leverer varer til Meny, ulike lokale gårdsbutikker og har avtale med andre bedrifter i hele landet som ønsker å selge lokalprodusert mat. Elin's drøm har også avtale med Norges gruppen, og er stolt medlem av Hanen. De siste årene har bedriften hatt en kraftig økning i produksjon og leverer hyppig til bedrifter som Dyrket.no, Oda.no go Morgenlevering.no.

Elin er navnet på jenta bak bedriften. Hun er utdannet kunst og håndverkslærer med flere års erfaring i barneskolen. I dag bygger hun opp en egen produksjon av ulike matvarer hjemme på gården. Mest økologisk. Eksempel på produksjon er: glutenfri frøknekkebrød, granola med egen tørket frukt/bær, mintknekk(konfekt laget på frøknekkebrød) og appelsin-og ingefærsaft. Det lages også en del sesongsvarer som: Juleknekkebrød og julegløgg til jul. Og Sjokoladehjerter til Valentinsdagen (og til andre spesielle anledninger). Noen oppskrifter er arvet, andre oppskrifter har Elin utviklet selv gjennom å hente inspirasjon fra lokale råvarer. Hun pleier å si at hun har byttet ut fargepaletten mot en smakspalett, der unike smakskombinasjoner står i fokus. Skulle råvarene være økologiske, er dette en velkommen bonus.

Produksjonen startet på godkjent privat kjøkken, oktober 2015. I dag produseres alle varene i det nye produksjonskjøkkenet i eget hus. I 2022 åpnet Elin gårdsbutikk i det gamle stabburet som lenge hadde stått ubrukt i skogen. Nede på gården fikk den nytt liv. På jordet rett ved produksjonen og butikken vokser det stadig frem nytt i gårdens markedshage. Her henter Elin bland annet gulrøtter og grønnkål til sine Drømme-knekkebrød. Når temperaturen stiger og vi leter oss ut i vårsolen, åpner Elin solskinns-kafeen og kan tilby nytraktet kaffe og herlig hjemmebakst.

Elin har gjort i stand parkering for bobiler rett utenfor med flott utsikt til Knuttetoppen og Skrimfjellet. Legg inn et stopp hos Elin en natt og opplev nystekte kanelsnurrer til frokost.

Les mer