Vin

Vinproduksjon på druer dyrket i Norge er en ung næring. Det norske klimaet har ikke tidligere gjort dyrking av vindruer i kommersiell skala mulig. Et mildere norsk klima har sammen med en voksende interesse blant norske bønder forandret på dette. I dag er det på gang større vinproduksjon spesielt i Vestfold, Sogn og i Agder. Enkelt produsenter finnes også i andre fylker. Disse tilbyr gårdsbesøk med vandring i vinmarking og påfølgende smakinger. Vinen må kjøpes på Vinmonopolet og flere norske viner vil bli tilgjengelig der, men per i dag er det bare Egge gård med sin musserende ONE som er.

Grubbestad Gård

Grubbestad Gård
i Vestfold

Velkommen til oss på Grubbestad Gård. Vi holder til på toppen av raet i Sandefjord. Her driver vi en vingård med 6000 vinstokker, bringebær og nyheten haskap. Vi lager musserende vin etter den trad...

Les mer
Tjøme Vingård

Tjøme Vingård
i Vestfold

Velkommen til Tjøme Vingård. Vi startet opp med planting av vinstokker i 2021 og har i dag 3000 av typen Solaris. Å bygge opp en vingård er en tålmodighetsprøve - men når vi ser kvaliteten vi får p...

Les mer
Villstrå Vinmakeri

Villstrå Vinmakeri
i Vestfold

Se for deg en deilig sommerkveld med god vin i glasset og gode venner som snakker sammen. Samtalen dreier seg inn på druene i glasset, vinkultur, erfaringer fra vinturer og drømmer om en vingård i...

Les mer