Grubbestad Gård

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Grubbestadveien 49
3242 Sandefjord
Telefon 95033468
Lengdegrad 10.1722
Breddegrad 59.13851

Velkommen til oss på Grubbestad Gård. Vi holder til på toppen av raet i Sandefjord. Her driver vi en vingård med 6000 vinstokker og nyheten haskap. Vi lager musserende vin etter den tradisjonelle metoden av druer og holder vinsmakinger etter avtale.

Vingården er etablert på raet i Vestfold. Raet er en morenerygg som ble skapt for ca 12 000 år siden når isen trakk seg tilbake. I nærområdet har vi Sandefjord med sitt koselige sentrum og historiske plasser fra vikingtida.

I 2018/19 plantet vi 6000 vinstokker på sandholdige jorder som heller ned mot Sandefjordsfjorden. Når høsten kommer høstes druene for hånd ved hjelp av gode venner og familie.

Det tidligere melkerommet er gjort om til vineri og her skaper vi musserende viner på den tradisjonelle metoden hvor annengangs gjæring foregår på flaske.

Vi holder vinsmakinger hvor vi kan tilby en omvisning ute blant rankene og inne i vineriet, samt en smak av våre egenproduserte viner. I 2023 ble fjøset oppgradert til et lokale hvor vi kan ta imot ca 40 gjester. Her holder vi vinsmakinger, foredrag og tilbyr møte fasiliteter til mindre grupper.

I 2022 ble vi kåret til årets vinbønder og vår musserende på Solaris druer fikk prisen årets beste vin på Norsk Vinskue.

På et lite felt har vi plantet 500 haskap busker. Haskap er et blått bær som smaker som en blanding av bringebær og solbær. Det er ganske nytt i Norge men i Japan har de dyrket haskap i årtider og kaller bæret for "den lille presangen ytterst på grenen".

Velkommen til oss på Grubbestad Gård for en smak av bobler og bær.

Les mer