Adresse | Grubbestadveien 49 3242 Sandefjord |
Telefon | 95033468 |
Lengdegrad | 10.1722 |
Breddegrad | 59.13851 |
Velkommen til oss på Grubbestad Gård. Vi holder til på toppen av raet i Sandefjord. Her driver vi en vingård med 6000 vinstokker i tillegg til bringebær og nyheten haskap. Vi lager musserende vin etter den tradisjonelle metoden av både druer og bringebær. I sesong har vi salg av ferske/frosne bær og holder vinsmakinger etter avtale.
Vingården er etablert på raet i Vestfold. Raet er en morenerygg som ble skapt for ca 12 000 år siden når isen trakk seg tilbake. I nærområdet har vi Sandefjord med sitt koselige sentrum og historiske plasser fra vikingtida.
I 2018/19 plantet vi 6000 vinstokker på sandholdige jorder som heller ned mot Sandefjordsfjorden. Når høsten kommer høstes druene for hånd ved hjelp av gode venner og familie.
Det tidligere melkerommet er gjort om til vineri og ved hjelp av vår vinmaker Danilo fra Piemonte, skaper vi musserende viner der annengangs gjæring foregår på flaske.
Vi holder vinsmakinger hvor vi kan tilby en omvisning ute blant rankene og inne i vineriet, samt en smak av våre egenproduserte viner. I 2023 vil fjøset bli oppgradert til et lokale hvor vi kan ta imot ca 50 gjester. Her planlegger vi å holde vinsmakinger, foredrag og tilby møte fasiliteter til mindre grupper.
I 2022 ble vi kåret til årets vinbønder og vår musserende på Solaris druer fikk prisen årets beste vin på Norsk Vinskue.
På et lite felt har vi plantet 500 haskap busker. Haskap er et blått bær som smaker som en blanding av bringebær og solbær. Det er ganske nytt i Norge men i Japan har de dyrket haskap i årtider og kaller bæret for "den lille presangen ytterst på grenen".
Velkommen til oss på Grubbestad for en smak av bobler og bær.