Vin

Vinproduksjon på druer dyrket i Norge er en ung næring. Det norske klimaet har ikke tidligere gjort dyrking av vindruer i kommersiell skala mulig. Et mildere norsk klima har sammen med en voksende interesse blant norske bønder forandret på dette. I dag er det på gang større vinproduksjon spesielt i Vestfold, Sogn og i Agder. Enkelt produsenter finnes også i andre fylker. Disse tilbyr gårdsbesøk med vandring i vinmarking og påfølgende smakinger. Vinen må kjøpes på Vinmonopolet og flere norske viner vil bli tilgjengelig der, men per i dag er det bare Egge gård med sin musserende ONE som er.

Husabø Vingard

Husabø Vingard
i Vestland

Me er tre brødre (Jon, Øyvind og Ingar Husabø) som har starta ein vingard her ved Sognefjorden, i Leikanger. Vårt ønske er å utnytta det milde klimaet me har her til å dyrka fram gode vindruer me k...

Les mer