Vestavin

  Fotograf: Camilla Aasen

  Fotograf: Camilla Aasen

  Fotograf: Falkeblikk

  Fotograf: Falkeblikk

Sommaren 2021 kjøpte Camilla ein gard som skal bli Vingarden på Jølst og base for Vestavin med dyrking av råvarer, produksjonslokale, utsal og opplevingar.   Fotograf: Falkeblikk

Det starta i det små, med ein kjellar og nysgjerrigheit.   Fotograf: Hallstein Dvergsdal

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Dalevegen 22
6847 VASSENDEN
Telefon 47288004
Lengdegrad 6.061834
Breddegrad 61.4822251

Vestavin produserer fruktvin av høg kvalitet av vestlandske råvarer. Rips, rabarbra, krekling, nyper, rognebær, hylleblome og eit vell av smakar, nyansar og heilt særeigne kvalitetar. Det er det Vestlandet har å by på, og det er det Vestavin skal vise fram i nye former - i glaset.

Først var ripsbuskene, multemyrene, blåbærplukkaren og solvarme solbær på tunga. Så dukka spørsmåla opp: Kva meir er mogleg her? Kva er eigentleg fruktvin, og kva kan det bli?

Nokre års eksperimentering på kjøkkenbenk og i potetkjellaren viste det store potensialet i alle dei særeigne, vestlandske råvarene. I 2019 starta Camilla Aasen Vestavin AS.

I 2021 er Vestavin framleis ei oppstartsbedrift. Camilla jobbar med utforsking og eksperimentering utan overdriven respekt for kva reglar som måtte gjelde andre stader. Det vesentlege er framleis det same: Vestlandske råvarer har nokre heilt unike kvalitetar ved seg, og dei er det vel verdt å løfte fram for å femne litt av Vestlandet i eit glas.

Les mer