Undersider

World Cheese Awards 2023

Verdens største og viktigste ostekonkurranse kommer tilbake til Norge. Trondheim er byen denne gang.

Ostelandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk ost og alle norske osteprodusenter. Du vil kunne se hvem som produserer hvilke oster, hvor du kan få fatt i dem, og forslag til oster som likner oster du allerede liker godt.

Siderlandet

Et objektivt nettsted med oversikt over all norsk sider og alle norske siderprodusenter. Her får du en oversikt over hvilke siderprodusenter vi har og hvor holder de til. Du får også en oversikt over hvilke sidere de produserer og mye mer.

Norges beste gårdsbutikk

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk har som formål å løfte frem alle de fine gårdsbutikkene som bugner av egenproduserte produkter og lokalmatvarer og som er et vel verdt et stopp.

Årets lokalmatgründer

Årets lokalmatgründer er en pris etablert av MENY og HANEN som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Fokus er på gründere som jobber for økt bærekraft og skaper positive ringvirkninger i sitt lokalsamfunn.

GullHanen

GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Heyerdahl Refsum, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, mangeårig konsulent innen reiselivsutvikling og daglig leder i Mimir as. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

Norges Beste Drikke 2024

Norges Beste Drikke er en årlig nasjonal konkurransen for norske drikkeprodusenter som driver lokal foredling av norske råvarer til norsk drikke. Konkurransen hadde sitt utgangspunkt i fruktnæringen i Telemark og ble etablert av Norsk eplefest på Gvarv i 2009. HANEN har driftet konkurransen for Norsk eplefest fra 2018.

Matnettverk

Mange av HANENs medlemmer er lokalmat- og drikke produsenter. De selger ofte produktene både på gården sin og på Bondens Marked. En del selger også produktene sine gjennom dagligvarekjedene og ulike typer av delikatesseforretninger rundt i Norge. Flere av disse matnettverkene er med som piloter i det internasjonale nettverket Baltic Sea Food

Innlandsfisk

Ferskvannsfisk fra vakre innsjøer rundt i landet er noe av det sunneste og beste du kan spise i Norge i dag. Vi snakker om sik, røye, abbor, ørret, gjørs og gjedde. Det er ikke så mange profesjonelle innlandsfiskere i Norge i dag, men det finnes noen som har den tøffe og viktig jobben med å fange denne flotte fisken. Det er en drømmejobb for personer som er glad i natur og fiske.

Mat*Larm

Mat*Larm er HANEN sin mat- og drikkefestival i Oslo, og skal arrangeres for fjerde året på rad, 25.-26.august 2023!

NM i Honning

HANEN, ByBi og Norges Birøkterlag skal arrangere NM i honning!

HANENs sommerkonkurranse

Er du innom en HANEN-bedrift i sommer? Del et bilde fra ditt besøk på Instagram, og bli med i trekningen av en deilig høstweekend hos en av disse 3 fine HANEN-bedriftene!