GullHanen er en anerkjennelse til et medlem eller en gruppe av våre medlemmer som har lagt ned over flere år et solid arbeid knyttet til de prinsipper og verdier HANEN setter for sine medlemmer gjennom vårt verdigrunnlag. Juryen består av Elisabeth Refsum Heyerdahl, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, tidligere konsulent innen reiselivsutvikling og nå daglig leder i Nye Tider AS. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær og vinneren utropes på HANENs landsmøte.

Jonny Trasti og Trine Lyrek i Trasti&Trine

Vinnerne av Årets Gullhane 2024

Trasti&Trine er en pioner blant bedrifter som har sett muligheter for helårsturisme i nord.
De har vært særlig viktig for utviklingen i Troms & Finnmark og har satset, levert og inspirert andre. De har vist vei i forhold til bærekraft som økoturismebedrift.
Gastronomisk har de fokus på lokale råvarer hvor maten serveres på en innovativ måte med dyp respekt for råvarens opphav, stedets matkultur og ikke minst på et høyt matfaglig nivå.
De har alltid fokus høy gjestetilfredshet på service og produkt som blir levert - ekte eventyr, god lokal formidling rundt ressurser fra naturen og det samiske. Og med en tilpasset forretningsmodell hvor de har lykkes med å gjøre mat og drikke til en naturlig integrert del av reiseopplevelsen, med en prismodell som gjør det attraktivt for salgsleddet å markedsføre og selge
Trasti&Trine har blitt en gastronomisk spydspiss i Nord-Norge med høy kvalitet på gjesteopplevelser hvor lokal mat og drikke er godt integrert i natur og kulturopplevelser som hundekjøring og matkurs, og dermed ikke blitt en "døgnflue", men en "bastion".
Prisen deles ut for 8. gang og juryen består av Elisabeth Refsum Heyerdahl, merittert rådgiver innen reiseliv og opplevelser i over 40 år, Torunn Tronsvang, gründer av reiseplanleggingselskapet UP Norway, Eivind Haalien, kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen og Bård Jervan, tidligere konsulent innen reiselivsutvikling og nå daglig leder i Nye Tider AS. Daglig leder i HANEN fungerer som juryens sekretær.

Kjerneverdiene til HANEN er Kultur, Omtanke, Opplevelser og Bærekraft.

Tidligere vinnere:

2023: Balholm/Ciderhuset (Omtale)
2022: Røyland Gård (Omtale)
2021: Øyna Kulturlandskapshotell (Omtale)
2020: Bamsrudlåven (Omtale)
2019: Mo Laksegard (Omtale)
2018: Frukt og siderruta i Ulvik (Omtale)
2017: Aalan gård i Lofoten (Omtale)