Adresse | Terminalen 2 3520 Jevnaker |
Telefon | 93058822 |
Lengdegrad | 10.381979 |
Breddegrad | 60.212212 |
Gården Ask ligger vakkert plassert i utkanten av Nordmarka med utsikt over Randsfjorden. Stedet er opphavet til ASK Spekehus, som ligger et lite steinkast unna. Ekteparet Kristoffer og Anne Marte Evang bor på gården og startet produksjonen av spekemat i 2013. Savnet etter rene og gode kjøttprodukter uten unødvendige tilsetningsstoffer, og lidenskapelig interesse for mat var begynnelsen på ASK.
Her lages deilig spekemat inspirert av italienske tradisjoner, mild og sterk pizzasaus og frossen pizzaene Slegge, Jåla, nduja og salsiccia - som holder restaurant kvalitet.
Produksjonen er tuftet på dyrevelferd, håndverk og kvalitet. Og kun de beste råvarer fra norske griser som lever fritt ute, blir til spekemat fra ASK.
På få år har reisen gått fra den spede starten med hobby produksjon på gårdens 22 kvm store stabbur, via et 160 kvm pølsemakeri på gården, til ASK Spekehus - 10 minutter unna gården. Der lages ASK produktene i et spesialbygd pølsemakeri, hvor det i dag jobber 15 personer med bakgrunn fra pølsemaker- og kokkeyrket. Sammen utgjør disse en fantastisk kombinasjon av teknisk og "smakelig" kunnskap.