ASK Spekehus as

  Fotograf: Anthony Huus

Debio Godkjent Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Musmyrveien 29
3520 Jevnaker
Telefon 93058822
Lengdegrad 10.381979
Breddegrad 60.212212

ASK Gård ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang. Savnet etter økologisk mat i butikken samt en lidenskapelig interesse for mat var starten på ASK. Det hele startet i et 22kvm stabbur og råvarer fra egen gård. Året etter flyttet de inn i nybygd pølsemakeri på 210 kvm. Dette er ASK sin base i dag. Der jobber totalt fem personer med bakgrunn fra pølsemaker og kokkeyrket. På ASK er det hovedfokus på dyrevelferd, håndverk og kvalitet. ASK har høstet priser som Årets Matspire, vinner av Det Norske Måltid, Gull i NM, Årets økologiske produkt, to stjerner i Grate Taste Award.

Gården nevnes allerede i år 1400 i biskop Eysteins jordebok over geistlige gods. Mye grunnet sin fantastiske utsikt og sin nærhet til skogen har gården tidligere fungert som pensjonat for velstående borgere fra hovedstaden. Denne nærheten til naturen er kanskje også noe av grunnen til at dyrene trives så godt her.

Dyrene går inn og ut som de vil, og spiser økologisk gress fra egne jorder. På våren åpnes grinden til sommerbeitet, slik at dyrene kan gå rett ut i landskapet opp mot Ringkollen, Nordmarka og inn i Krokskogen – et vakkert og frodig landskap som bugner av bær, urter og sopp.

Produktene våre finner du i utvalgte Meny butikker, delikatesse og restauranter rundt i landet. På www. askgard.no kan du se hvilke butikker om det er noen i nærheten av deg. Eller du kan handle direkte i vår nettbutikk å få varene fraktfritt sendt rett hjem til deg.

Les mer