Kvarstad Gård

Kvarstad Gård ligger idyllisk til på en høyde i Ringsaker kommune, med en historie som kan spores tilbake til før vikingtiden.   Fotograf: ZUPER

I en egen leilighet er det fire rom med åtte sengeplasser, bad med dusj og toalett, et godt utstyrt kjøkken og stue.   Fotograf: Bente F.

Frokosten serveres i den røde stuen i hovedbygningen.   Fotograf: ZUPER

Det ene rommet i hovedbygningen består av et stort rom med to senger, to senger på hemsen, eget bad, toalett samt tilhørende stue.   Fotograf: JuneW

Den gamle husmannsstua "Pålstua", passer godt til servering av tradisjonsmat som rømmegrøt og spekemat.   Fotograf: JuneW

Potetkjelleren er gjort om til en trivelig gårdsbutikk og kafé.   Fotograf: JuneW

I sommerhalvåret kan du nyte gårdens iskrem og hjembakst ute på terrassen til gårdskafeen.   Fotograf: Bente F.

Vertskapet Helena og Hans Frogner.   Fotograf: Cecilie Owren

I sidebygningen er det 13 senger fordelt på fem rom, to stuer, et godt utstyrt kjøkken, ett bad med dusj og toalett, i tillegg til separat toalett og separat dusj.   Fotograf: ZUPER

I "Vikingrommet" kan vi dekke på til 18 gjester.   Fotograf: JuneW

I peisestua kan vi ta imot opptil 30 spisegjester.   Fotograf: JuneW

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Rørsveien 238
2384 Brumunddal
Telefon 917 02 545 / 469 50 377
Lengdegrad 10.854942
Breddegrad 60.873017

Velkommen til en tradisjonsrik gård i full drift, vakkert beliggende i kulturlandskapet i Ringsaker. Vertskapet har åpnet bygningene for konferanser, selskap og overnatting året rundt. Gårdsbutikken byr på produkter fra gården og regionen rundt.

MØTER OG SELSKAP

Hovedbygningen fra 1750, benyttes til møtevirksomhet, jubileer og firmaarrangementer. Vi kan dekke på til 30 i peisestuen, "Vikingrommet" har kapasitet til 18, og i den "Røde stuen" er det plass til 12 spisegjester. Stuene egner seg også godt til møtevirksomhet i en avslappet og uformell atmosfære. I husmannsstua "Pålstua" kan inntil 20 personer få servert tradisjonsmat. Menyene baserer seg på råvarer fra gården og regionen rundt.


GÅRDSBUTIKK OG KAFÉ

Potetkjelleren på gården er gjort om til en trivelig gårdsbutikk og kafé. Her kan du handle med deg hjem poteter fra gården, grønnsaker, egg og andre lokalproduserte varer på flaske og glass avhengig av sesong. I sommerhalvåret kan du nyte kaffestunden ute på terrassen, når været tillater det. Gårdsbutikken er selvbetjent og er åpen hver dag fra kl. 10 til kl. 21 - året rundt. Du kan betale kontant, med Vipps eller kort.

AKTIVITETER

Vi viser gjerne om på gården, og forteller om gårdens historie og gårdsdriften.

I det vide og fine kulturlandskapet finnes mange fine turmuligheter og nettverket av bygdeveier innbyr til flotte sykkelopplevelser. Vi bistår gjerne med tips til sykkelruter.

Grilling i hagen

Hagen på gården egner seg godt til sommer-arrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk.

Kvarstad-kjerringa

Hør historien om Severine Bjørge, eller Kvarstad-kjerringa, som hun likte å kalle seg selv. Gjennom en profesjonell forteller får du et innblikk i denne driftige og fargerike kvinnens liv, som eide gården fra 1900-1915.

OVERNATTING

Gården har 12 rom, med til sammen 29 senger. I hovedbygningen er det åtte senger fordelt på tre rom. I sidebygningen er det 13 fordelt på fem rom, to stuer, et godt utstyrt kjøkken, ett bad med dusj og toalett, i tillegg til separat toalett og separat dusj. I leiligheten er det fire rom med åtte sengeplasser, bad med dusj og toalett, et godt utstyrt kjøkken og stue. Sidebygningen og leiligheten passer begge for små grupper og som ferieboliger for en sommeruke. Velg mellom selvhushold eller servering av frokost i hovedbygningen. Det er trygt for barn å leke her.

Les mer