Kvarstad Gård

Kvarstad Gård ligger idyllisk til på en høyde i Ringsaker kommune, med en historie som kan spores tilbake til før vikingtiden.   Fotograf: ZUPER

I en egen leilighet er det fire rom med åtte sengeplasser, bad med dusj og toalett, et godt utstyrt kjøkken og stue.   Fotograf: Bente F.

Frokosten serveres i den røde stuen i hovedbygningen.   Fotograf: ZUPER

Det ene rommet i hovedbygningen består av et stort rom med to senger, to senger på hemsen, eget bad, toalett samt tilhørende stue.   Fotograf: JuneW

Den gamle husmannsstua "Pålstua", passer godt til servering av tradisjonsmat som rømmegrøt og spekemat.   Fotograf: JuneW

Potetkjelleren er gjort om til en trivelig gårdsbutikk og kafé.   Fotograf: JuneW

Vi lager også flere sorter iskrem og sorbeter   Fotograf: Bente F.

I sommerhalvåret kan du nyte gårdens iskrem og hjembakst ute på terrassen til gårdskafeen.   Fotograf: Bente F.

Vertskapet Helena og Hans Frogner.   Fotograf: Cecilie Owren

I sidebygningen er det 13 senger fordelt på fem rom, to stuer, et godt utstyrt kjøkken, ett bad med dusj og toalett, i tillegg til separat toalett og separat dusj.   Fotograf: ZUPER

I "Vikingrommet" kan vi dekke på til 18 gjester.   Fotograf: JuneW

I peisestua kan vi ta imot opptil 30 spisegjester.   Fotograf: JuneW

Sjokoladeproduksjonen er flyttet fra gården til større lokaler på Rudshøgda. Du kan fortsatt handle med deg hjem deilig sjokoladekonfekt fra gårdsbutikken.   Fotograf: Marianne Otterdahl Jensen

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Rørsveien 238
2384 Brumunddal
Telefon 917 02 545 / 469 50 377
Lengdegrad 10.854942
Breddegrad 60.873017

Velkommen til en tradisjonsrik gård i full drift, vakkert beliggende i kulturlandskapet i Ringsaker. Vertskapet har åpnet bygningene for konferanser, selskap og overnatting året rundt. Gårdsbutikken byr på spesialiteter fra gårdens egen produksjon.

MØTER OG SELSKAP

Hovedbygningen fra 1750, benyttes til møtevirksomhet, jubileer og firmaarrangementer. Vi kan dekke på til 30 i peisestuen, "Vikingrommet" har kapasitet til 18, og i den "Røde stuen" er det plass til 12 spisegjester. Stuene egner seg også godt til møtevirksomhet i en avslappet og uformell atmosfære. I husmannsstua "Pålstua" kan inntil 20 personer få servert tradisjonsmat. Menyene baserer seg på råvarer fra gården og regionen rundt.

SJOKOLADEKONFEKT OG ISKREM

Det ble starter produksjon av sjokoladekonfekt på gården i 2013. Produksjonen vokste etter hvert ut av lokalet på tunet, og i 2021 ble den flyttet til moderne fabrikklokaler og utsalg på Rudshøgda.

På gården, lages det et stort utvalg iskrem og sorbeter for videresalg og til glede for gårdens spisegjester.

GÅRDSBUTIKK OG KAFÉ

Den selvbetjente gårdsbutikken og kaféen holder åpen hver dag året rundt. Herfra kan du handle med deg hjem sjokoladekonfekt, iskrem og andre gårdsprodukter. Om sommeren kan godsakene nytes ute på terrassen sammen med en kopp kaffe, når været tillater det.

AKTIVITETER

Vi viser gjerne om på gården, og fortelle om gårdens historie og gårdsdriften.

I det vide og fine kulturlandskapet finnes mange fine turmuligheter og et nettverk av bygdeveier, som innbyr til flotte sykkelopplevelser. Vi bistår gjerne med tips til sykkelruter og guidede turer.

Grilling i hagen

Hagen på gården egner seg godt til sommer-arrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

Kvarstad-kjerringa

Hør historien om Severine Bjørge, eller Kvarstad-kjerringa, som hun likte å kalle seg selv. Gjennom en profesjonell forteller får du et innblikk i denne driftige og fargerike kvinnens liv, som eide gården fra 1900-1915.

OVERNATTING

Gården har 12 rom, med til sammen 29 senger. I hovedbygningen er det åtte senger fordelt på tre rom. I sidebygningen er det 13 fordelt på fem rom, to stuer, et godt utstyrt kjøkken, ett bad med dusj og toalett, i tillegg til separat toalett og separat dusj. I leiligheten er det fire rom med åtte sengeplasser, bad med dusj og toalett, et godt utstyrt kjøkken og stue. Sidebygningen og leiligheten passer begge for små grupper og som ferieboliger for en sommeruke. Velg mellom selvhushold eller servering av frokost i hovedbygningen. Det er trygt for barn å leke her.

Les mer