Holtens

  Fotograf: Caroline Omlid

  Fotograf: Siw Nacken

Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Foldvikveien 51
3294 Stavern
Telefon +47 97 72 73 72
Lengdegrad 9.971026
Breddegrad 58.997559

Holtens holder til på en gård med historiske røtter på Foldvik i Stavern. Vi er en familieeiet nisjeorientert småskalaprodusent av musserende basert på norske frukter og bær i henhold til champagnemetoden, håndbryggede lyse belgisk inspirerte ølbasert på økologiske malter og økologiske humler og Country Wines laget på lokale frukter, bær, honning og blomster.

Logoen til Holtens AS er inspirert av et glass som er funnet i forbindelse med jordbruksarbeid på Foldvik i Stavern. Glasset stammer helt tilbake til jernaldertid, og er stadfestet å komme fra en koloni ved den engelske kanal. Logoen er glasset sett ovenfra. Glasset er også skisset som det er i stempelet på bakside-etiketten.

Inspirasjonen til våre musserende som er laget av lokal frukt og bær etter Méthode Champenoise, hentet vi i Cornwall i England. Holtens Hvit og Holtens Rosé, Méthode Champenoise, 10,5%; er musserende laget i henhold til champagnemetoden og med champagnegjær. Boblene er små og myke, og har blitt til gjennom lang gjæring på flaske. Flaskene vris og vendes for hånd, med omtanke før gjæren til slutt fjernes og den endelige korkingen skjer. Alt basert på tradisjonsrikt håndverk, og uten filtrering og tilsetninger. De er laget på økologiske epler, bær og hylleblomst. Epler og bær presses og vinen settes, modnes og tappes. Hylleblomstekstrakten er laget av oss med hylleblomster fra egen have.

Holtens håndbryggede øl (5-8% alc.) er lyse, fruktige, friske og smaksrike belgiske inspirerte øltyper. Det håndbryggede ølet lagres i 3 omganger; 2 omganger på tank og deretter skjer siste gjæringen på flaske. Det er ufiltrert, uten tilsetninger, og inneholder naturlig utviklet kullsyre. Holtens benytter ferske gjærtyper, økologiske malter og økologiske humler.

Holtens Country Wines (8-11%) - er i 2016 et nytt tilskudd i produktfamilien. Produktene er laget på hylleblomst, bringebær, jordbær, rabarbra, stikkelsbær og honning - alt lokalt produsert.

Les mer