Hagaled Gjestegård

"Even" - stabburet

"Nyestugu" - bad (tilrettel.for funksjonshemmede)

Velkommen

Våningshuset - vinter

Hallingstugu - frokost / servering

Hagaled Gjestegård

Høstlig hageutsikt   Fotograf: S.B.S.

Nesbyen   Fotograf: S.B.S.

"Fru Gjesdal" - våningshuset

Samarbeidspartner Norsk Kulturarv
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Sigrunn Bæra Svenkerud
Adresse Alfarvegen 95
3540 Nesbyen
Telefon +4741419216
Mobiltelefon +47 41419216
Lengdegrad 9.111852
Breddegrad 60.562951

Tradisjonsrik slektsgård nær Nesbyen sentrum, "Gamlebyen" i Hallingdal. Overnatting i boenheter i historiske bygninger med særpreg og hjemlig atmosfære. Frokostservering. Selvhushold mulig. Trivelige stuer for konserter, møter o.l. Tradisjonskost. Fine turmuligheter, museum, kulturstier i sentrum, Gardnos meteorittkrater, Vassfaret og Langedrag dyreparker.

Hagaled er en av de eldste gårdene i bygda, og har vært i familiens eie i over 400 år. En spennende slektshistorie om staute hallingbønder, med innslag fra skotsk og dansk adel, har gitt stedet særpreg.

Vi kan tilby overnatting i historiske bygninger, så du møter hallingkulturen på nært hold. Den opprinnelige stil og atmosfære er forsøkt bevart, selv om rommene har fått moderne komfort. Gjestegården kan huse 16-20 personer fordelt på 7 rom / boenheter, alle med private bad, 5 med kjøkken. Oppredd seng og sluttvask er inkludert i prisen. Romoversikt.

Du kan bestille frokost servert i den tradisjonsrike Hallingstugu. Trenger du et sted å holde møte , konsert e.l. kan Hallingstugu gi en særegen ramme rundt arrangementet. Enkel servering kan bestilles ved en slik anledning.

Fin uteplass i hagen. God parkering. Butikker, spisesteder o.l. i gangavstand.

Gjestegården er en "Syklist Velkommen" - bedrift.

Hagaled Gjestegård fikk "Breksje-prisen 2008", som tildeles en bedrift i Nesbyen som har utmerket seg på en positiv måte.I 2009 ble vi kjent verdige "Byggeskikkprisen", noe som viser at også lokalsamfunnet setter pris på at gamle bygninger blir tatt vare på og får nytt liv.

Opplevelser / severdigheter : Hallindal Museum, "Gamle Nes", Gardnos meteorittkrater, Vassfaret og Langedrag dyreparker, merkede kultur- og naturstier, bading, sykling, fiske, lysløype. Fine turmuligheter i fjellet sommer som vinter (15 min. med bil ), alpint, golf. Nesbyen er et høvelig stoppested mellom øst og vest, og et flott utgangspunkt for dagsutflukter.

Se ellers www.visitnesbyen.no

Bygdeturisme bygger på ekthet og nærhet. Håper vi kan gi deg en god opplevelse av dette i Hagaled Gjestegård !

VELKOMMEN !

Les mer