Meråker Fjellhage/ Fagerlia Matstasjon

  Fotograf: Eva Eilertsen

Fjellhagen vår hvor vi dyrker et stort utvalg grønnsaker, urter og bær. Mye av det kan kjøpes I sesong i Fagerlia Matstasjon, som ligger nedenfor gården.

Vekstene våre starter livene sine i drivhuset på våren.

Hvitløken vår er populær fersk, men blir også til hvitløksaioli og black garlic majones

Velkommen inn i Fagerlia Matstasjon.

Usprøytet bringebær på vei. Som blir til blant annet Fjellhagens bringebærsyltetøy.

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Fagerliveien 49
7530 Meråker
Telefon 94113355 / 92435281
Lengdegrad 11.698893
Breddegrad 63.44315

Meråker Fjellhage dyrker grønnsaker, urter og blomster etter økologiske prinsipper. Vi åpnet det selvbetjente lokalmatutsalget, Fagerlia Matstasjon, i 2021. Det ligger ved foten av Meråker Alpinsenter, og flere hyttegrender i Fagerlia. Her selger vi egne produkter i sesong, og kvalitetsprodukter fra nesten 30 andre produsenter i regionen. Fagerlia Matstasjon har åpent hver dag fra kl. 07- 21. Her betaler du varene på kortterminal.

Meråker Fjellhage

Eva og Stefan startet med småskala grønnsaksproduksjon i 2018, ved siden av ordinære jobber. Målet var selvforsyning, hvor vi ønsket næringsrik, ureist og usprøytet mat. Samtidig ville vi teste ut frø som gav andre vekster enn de vi vanligvis får tak hos dagligvarekjedene. Etterhvert kom det forespørsler om å levere varer til flere restauranter, og vi så at dette var mulig da avlingene kunne komme flere til gode.

Meråker Fjellhage dyrker etter økologiske prinsipper. Vi sprøyter ikke avlingen, pløyer ikke jorda og benytter ikke traktor.

Meråker fjellhage ønsker en bærekraftig drift og grønnsaker som følger sitt naturlige tempo for vekst. Mellom fjellene får plantene lang veksttid. Dette gir god tid til næringsopptak fra god jord.

Alt er håndverk fra frø til ferdig plante, og deretter høsting. Å dyrke på denne måten tar lengre tid, har høyere risiko og er tungt håndarbeid. Vi mener at vi berikes med mat med mer smak, bedre næringsinnhold, og på langt sikt mindre sykdom og skadedyr. Vi mener at man kan produsere mat på en miljøvennlig, bærekraftig måte, også på steder hvor klimasonen har flere odds mot seg.

Fagerlia Matstasjon

I vårt selvbetjente gårdsutsalg tilbyr vi usprøytede grønnsaker og urter i sesong fra gården. Vi har også ferske gårdsegg, melk og melkeprodukter, kjøtt/ vilt, honning, te, kaffe, bakevarer, reinsskinn, saueskinn, is og sjokolade.

Vi har mange småskala produsenter, og produsenter som bruker råvarer fra gården vår, og naturen i Meråker. Til sammen gjør dette at vi kan tilby et spennende utvalg matvarer. Utvalget varierer med sesong, og tilgang på råvarer. Våre leverandører deler samme filosofi som oss, med gode råvarer i fokus.

Velkommen inn!

Les mer