Kvelde Mølle

Debio Godkjent Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Kveldeveien 267
3282 Kvelde
Telefon 90628114
Lengdegrad 9.968766
Breddegrad 59.193921

Helt siden 1300 tallet er det beskrevet steinmøller i Kvelde. Vi kan finne Kvelde Mølle tilbake i samme bekken tilbake til nesten 500 år tilbake. Vi står derfor på flere generasjons skuldre med våre kvalitetsprodukter med den lille mølla i frodige Lågendalen.

Kvelde mølle slik vi kjenner den i dag er fra 1916. Den ble bygd når man gikk over til elektrisitet. Vi sverger fortsatt til steinkverning, og mener at det tilfører melet unike kvaliteter og egenskaper. Når kornfibrene rives mellom to steiner skjer det mye som valser ikke kan erstatte. Steinmaling krever mer tid, men vi mener at det er verdt det. Dette får vi også bekreftet av bakere fra hele landet.

En av våre spesialiteter er urkorn, og vi er trolig en av de første som begynte å kverne spelt. Dette har blitt en av våre største produkter og vi er trolig størst på spelt i Norge. Her leverer vi en rekke ulike produkter til stor glede for de som baker og smaker.

Kvelde Mølle var først ute med å få Nyt Norge merket på hvetemel, og vi er stolte av vårt hvetemel som er produsert av korn fra lokale bønder.

Alt vårt håndverksmel er steinmalt, ublandet og uten tilsetningsstoffer. Vi kan derfor med stolthet si at vi har rent mel i posen.

Velkommen til oss i Kvelde Mølle for en melprat og en trivelig handel av steinmalt håndverksmel!

Første mann til Mølla!

Les mer