Adresse | Grundingen 3 0250 Oslo |
Telefon | 40896020 |
Lengdegrad | 10.727601 |
Breddegrad | 59.910841 |
Siri har en spesiell kjærlighet til ost. Kanskje ikke så rart da hun faktisk er 4. generasjons yster på morssiden. I Winthers ysteri benyttes kun økologisk, upasteurisert norsk melk fra lokale gårder. Slik man alltid har gjort det i hennes ferieparadis Gimsøya i Lofoten. Dette, mener Siri, er mye av grunnen til at Winthers oster har vunnet flere gjeve priser.
Siri Helen Winther, som er grunder og driver Winther Artisan Food & Restaurant, har en spesiell kjærlighet til ost. Hun har i hele sin yrkeskarriere jobbet med norske råvareprodusenter og de siste årene har hun vært dommer for World Cheese Award, også kalt verdensmesterskapet i ost.
Siri sin mormor, oldemor og tippoldemor ystet ost i Lofoten. Denne håndverkskunsten, kunnskapen og historien ønsker vi å vise frem og dele. Vi har derfor bygget vårt by-ysteri i Oslo, Aker Brygge slik at det er en helt åpen produksjon med innsyn for våre gjester både på utsiden av lokalene og på innsiden. Ekte, lokalt og transparent.
Ysteriet er basert på økologisk melk fra lokale gårder.