Danebu Kongsgaard

Et boutique hotell der du kan lande og lade.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Velkommen til Danebu Kongsgaard.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Finn roen med en god frokost.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Nyt den gode samtalen over et godt måltid med panoramautsikt i Peisestuen Mat- & Vinbar.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Kos deg med en smaksopplevelse i en varm og intim atmosfære i Kongsgaard Restauranten.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Nyt god mat og nydelig utsikt i Kongsgaard Restauranten.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Samtalene blomstrer under et godt måltid i Kongsgaard Restauranten.    Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Finn roen i biblioteket - kanskje med en god kopp te?   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Les en god bok, eller ha den gode samtalen i biblioteket.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Spill og kos i TV-stua.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Kreativt og hyggelig interiør på hele stedet.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Ta med firmaet og ha konferanser i vårt koselige konferanserom.    Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Få den gode nattesøvnen.    Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Våkn opp som et nytt menneske i vårt koselige superior dobbeltrom.    Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Alle rom har egne bad. Her er badet på superior dobbeltrommene.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Nyt uteområdene.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Drøm deg bort med den vakre utsikten - uansett årstid.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Vår innbydende resepsjon   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Nyt en nydelig frokost basert på lokale råvarer i vår frokostsal.   Fotograf: Studio C_indoor / Cecilie Refsum

Nyt nydelig mat basert på lokale råvarer   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Miljøfyrtårn
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Mette Pedersen
Adresse Danebuvegen 625,
2910 AURDAL
Telefon 45 10 10 10
Lengdegrad 9.437784
Breddegrad 60.943034

Danebu Kongsgaard er et nyrenovert boutique hotell midt i Valdres sitt nydelige fjellandskap med en lun og innbydende atmosfære. Et sted der du kan nyte vakker natur og nydelige matopplevelser fra lokale råvarer. En fjellperle der du kan lande og lade med en privat atmosfære hvor du får lyst til å invitere venner, familie eller kollegaer til feiring, samtale, jobb eller bare være sammen. Danebu Kongsgaard har en lang og spennende historie, og var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som «takk for maten» vi fikk under andre verdenskrig. I dag er Kongsgaarden nyrenovert og interiøret har fått anerkjennelse både i Norge og i utlandet. Her får du energien tilbake gjennom nydelig mat fra lokale råvarer til alle måltid, en fantastisk utsikt over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene og ikke minst flotte naturopplevelser rett fra dørstokken gjennom hele året.

Om Danebu Kongsgaard

Fjellperlen Danebu Kongsgaard er nyrenovert og ligger plassert som et vakkert samlingspunkt i Valdres sitt nydelige fjellandskap ca 2,5 time fra Oslo. Naturen danner en vakker ramme rundt ditt opphold med den fantastiske utsikten over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene og ikke minst de flotte naturopplevelsene gjennom hele året. Danebu er et sted hvor man kan lande og lade.

Smaksopplevelser

På Danebu Kongsgaard kan du nyte nydelige smaksopplevelser basert på lokale råvarer. Alt som serveres lages fra bunnen av og skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, norske produsenter.

Det er to restauranter: Peisestuen Mat- og Vinbar hvor du kan nyte lunsj, snacks og noe godt i glasset, og; Kongsgaard Resutaranten hvor du kan nyte dagens nydelige 3-retters middag basert på lokale råvarer.

Danebu Kongsgaard er også behjelpelig med å arrangere små og store selskaper på inntil 100 gjester. Med god mat og drikke, utsikt over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene, og lang erfaring med selskaper, ligger alt til rette for den store dagen på Danebu Kongsgaard.

Kurs og konferanser

Danebu Konsgaard tilbyr kurs og konferanser i en privat atmosfære midt i flotte naturomgivelser. Med et hyggelig konferanserom med alt nødvendig utstyr, nydelige mat- og drikkeopplevelser og rikholdige aktiviteter både sommer og vinter, ligger alt til rette for en minneverdig opplevelse.

Historie

Danebu Kongsgaard var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for matforsyninger Danmark sendte til Norge under andre verdenskrig. Initiativtaker var Aftenpostens daværende redaktør P. Chr. Andersen, som fremsatte tanken om en pengeinnsamling til dette formål rett etter andre verdenskrig. Skiforeningen tok ideen videre ved sin formann Lauritz Schmidts initiativ og startet en landsomfattende innsamlingsaksjon på Danmark sin grunnlovsdag. Denne ble en fantastisk suksess med tusenvis av små og store bidrag. Allerede i august 1945 kunne Skiforeningen overrekke gavebrevet på den såkalte «Danskehytten» til Dansk Idræts-Forbund.

Det var arkitekt H. Astrup som sammen med oberst Bloch-Hansen fant en praktfull utsiktstomt på toppen av Aurdalsåsen i Valdres. Etter en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Esben Poulsson ble Danebu oppført i årene 1947-50. Danebu Kongsgaard kunne endelig åpne dørene for gjester 16. desember 1950.

Gjennom årene har Danebu selvfølgelig huset danske feriegjester, men også vært et trenings-sted for mange kjente idrettsstjerner som blant andre Wirkola, Grini, Tomtun og Jensen, og skøytestjerner som «de fem store». Senere har det vært alpinsamlinger som har vært i fokus.

Danebu har også vært et hyggelig samlingspunkt for hyttegjester i Aurdalsåsen og et populært sted å feire brylluper og andre merkedager.

I lang tid fremstod imidlertid hotellet som umoderne og slitt og det var et stort behov for utbedring. De siste årene fra 2020 har Danebu Kongsgaard vært gjennom en stor utvikling og klassifiseres nå som et hyggelig Boutiqe hotell, som ofte kjennetegner litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra.

Med Innovasjon Norge på laget landet Danebu Kongsgaard i 2019 en helt ny visuell identitet med nytt konsept, designprofil og verdier. Hotellet og har frem til i dag vært gjennom 3 runder med oppgraderinger. Det er investert i nytt tilbygg med helt nytt og moderne kjøkken, nytt inngangsparti og resepsjon og en stor oppgradering av alle rom og fellesarealer. Interiørdesigner Christine Fikseaunet har designet interiøret og har skapt en lun og hyggelig atmosfære der det har vært fokus på å ta vare på både historien og «sjelen» til stedet, samtidig som stedet skal møte dagens krav til estetikk og komfort. Designet ble fremhevet i Interiørmagasinet høsten 2021.

Familien Sandvik fra Bærum har driftet hotellet siden 2011, og fikk i 2020 med seg Sverre Monsen Sejersted, også fra Bærum, på eiersiden og startet en reguleringsprosess for eiendommen i prosjektet Danebu Panorama. Danebu Panorama er nye leiligheter, duplexhytter og hytter tilknyttet Danebu Kongsgaard. Danebu Panorama skal gi kapital for utviklingen og oppgraderingen av hotellet, men også skape grunnlag for å bygge «Destinasjon Danebu» med blant annet mulighet for utleie, utvikling av aktiviteter og servicetilbud.

Veien videre

Danebu Kongsgaard har kommet langt på vei i utviklingen. Hotellet fremstår nå som et boutique hotell og det grunnleggende er på plass. Vi er likevel ikke ferdige. Over de neste årene skal det jobbes med kompetanseheving, bærekraft og visjon om null matsvinn, utvikling av smaksopplevelser, service og mye mer. Ikke minst skal vi starte arbeidet med å utvikle «Destinasjon Danebu» som omfatter blant annet aktivitetstilbud og hytteservice, i tillegg til enda enklere bookingservice.

Vertskapet

Vi har en filosofi om at alle som jobber på Danebu Kongsgaard er en del av vertskapet, og skal føle seg som det. Hver eneste medarbeider du møter hos oss vil derfor være en del av ditt vertskap.

Les mer