Kontaktperson | Helene Jahren og Vebjørn Aarflot |
Adresse | Kolbotnveien 31 1410 Kolbotn |
Telefon | 66993000 |
Lengdegrad | 10.798686 |
Breddegrad | 59.810985 |
Hyggelig kvalitetsrestaurant med fokus på lokale råvarer og samarbeid med bønder i nærområdet. Vi holder til i flott gammel villa fra 1912, midt i Kolbotn sentrum, kun 2 min. gange fra togstasjon og parkeringsplass. Vi holder til 15 min. med bil unna Oslo og ligger like ved Mosseveien med avkjøringen til Kolbotn. Her tilbyr vi lunsjservering tirsdag til lørdag fra kl 11.30 (13.00 lørdager) og middag tirsdag til søndag fra kl. 16.00. Vi har selvsagt egen barnemeny og liten lekeplass ved siden av vår uteservering.
Historien om Gamle Tårnhuset.
Hilmar Hoelstad kjøpte i 1911 tomten av Trygve Hansen på Kullebund gård for 717 kroner.. Huset sto ferdig i løpet av 1912. Det het da villa Solborg, men på folkemunne ble det kalt villa Hoelstad. Det ble bygget uten tårn, men hadde en typisk dragestil som var meget populært på denne tiden. Det karakteristiske Tårnet kom først i 1917 og fikk således tilnavnet Tårnhuset. Det var mange sommerhus på Kolbotn på denne tiden, og søndags ettermiddag var alltid mange samlet på Kolbotn stasjon for å ta toget til Kristiania. Da satt Hoelstad ofte på utkikksplatået i tårnet og spilte gamle susamarsjer på sin sveivegrammofon. Over inngangen var det også et spir som fikk mange til å tro at huset var et bedehus eller en kirke, spiret ble derfor fjernet. Huset hadde en rekke eiere etter at Hoelstad solgte det i 1919. Lege Bjarne Mørch eide det i 2 år, og drev sin legepraksis herfra.
I 1921 kjøpte Hilborg Christiansen huset, men solgte det videre til Hans Nore i 1924. Nore var kunstinteressert, og plassert en statue av en engel i hagen, noe som var meget uvanlig på denne tiden og vakte en del oppsikt. I 1929 ble huset solgt på tvangsauksjon av ukjente grunner, og Hilmar Hoelstad var på nytt eier av Villa Hoelstad. Han bodde nå i Nittedal, og leide derfor ut huset.
I 1934 ble huset solgt på nytt, denne gangen til brødrene Arne, Amund og Harald Stensrud. Huset ble i familien Stensrud til 1975, da kommunen brukte forkjøpsretten og kjøpte det av Grethe Stensrud. Av de som leide bolig i huset var den mest kjente olympieren Henry M. Olsen. Han og hans familie flyttet til Kolbotn i 1913 og leide to rom i tårnhuset. Han var med i olympiaden i London 1908 og deltok i både troppsturn, der laget hans fikk sølv, og i friidrett. Han hadde noen bekjente som jobbet på Christiania Glassmagasin og fikk gjennom disse kjøpt elektriske lamper. Da Oppegård kommune fikk elektrisitet i 1917, var tårnhuset det eneste huset E-verket visste om som hadde dette, derfor installerte de strøm her først. Det ble da montert elektrisk lys både ute og inne. Etter at kommunen overtok har huset blitt brukt som kontor for teknisk etat, musikkskole, lokaler til malerklubb og kulturhus.
I 1979 ble det overdratt til Forbrukersamvirket. De totalrenoverte huset og det ble i mange år brukt som selskapslokale og serveringssted inntil byggingen av Kolbotn Torg i 2005.
Fra september 2009 gjenoppsto det gamle tårnhuset i ny stil, som stolt restaurant for innbyggerne i Oppegård og Follo.