Fjellurt

  Fotograf: Rob Verdenius

  Fotograf: Rob Verdenius

  Fotograf: Rob Verdenius

Tid for høsting i hagen.   Fotograf: Birgit Svendsen

Deilig foccacia krydret med Kryddergrønt. Urtene fkan du kjøpe i nettbutikken vår.   Fotograf: Birgit Svendsen

Gunhild høster bladpersille på Eidsvollen.   Fotograf: Rob Verdenius

Birgit høster spansk kjørvel i Aasen.   Fotograf: Rob Verdenius

Bondens Marked
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Birgit Svendsen
Adresse Hodalen 148/ Volsvangveien 126
2540 Tolga
Telefon 92244241 / 419 31 183
Lengdegrad 10.94142
Breddegrad 62.36581

Norske kvinner har lange tradisjoner med nøysomt håndarbeid og bruk av ekte råvarer. På to vakre fjellgårder i Tolga dyrkes og foredles etter samme prinsipper den dag i dag. Fjellurt har produsert tørka urter til krydder og te siden 1995.

Hos Fjellurt Aasen i Hodalen i Tolga kan du få omvisning i urtehagen, da etter avtale med Birgit Svendsen - 92244241. Gården ligger idyllisk til i bjørkeskogen med Hummelfjellet som nærmeste nabo. Hjemme på gården beiter det kanskje sau og lam, mens resten av sauen beiter i Hummelfjellet.

Fjellurt er kjent for sine økologiske urter av høy kvalitet i blandinger til te, krydder og dramtilsetninger. Se fjellurt.no for alle produktene.

Varene fra Fjellurt får du kjøpt på lokale butikker i Nord Østerdalen og Rørosregionen. Det selges også i Coop butikker i MIdt-Norge og i gardsmatutsalg og butikker rundt omkring i landet, på enkelte Meny-butikker i Trondheim og Oslo, samt på utvalgte messer og martnaer.

Vi setter pris på den håndfaste gleden over å kjenne jord mellom fingrene og se spirene våge å stikke hodet opp i urtehagen. Stor er også gleden over å klare dette sammen.

Av og til gir klimaet og fjellet oss motstand. Hard motstand. Desto bedre er de dagene når naturen spiller på lag med oss og solstrålene varmer fjellbygda. Når planter som i teorien ikke hører hjemme her, gror og vi får det til, også her, mot alle odds.

Les mer