Rolstad gård

Rolstad gård drives av Frank Buvarp og Anne Kristin Rolstad. På gården dyrkes korn, skog og juletrær, samt salg av kurs og opplevelser.

De to siste helgene før jul ( lørdag og søndag) er det åpent på gården fra kl 11-15 med juletresalg, og mulighet for å ta hest til juletrefeltet for å finne det perfekte juletreet. Ta med sag og varme klær. " det blir ikke ordentlig jul uten juletre fra Rolstad gård", sier familien Laksholm fra Langhus.

Familier kommer igjen år etter år for å finne julestemningen på Rolstad. helga 15.16 og 22 desember kl 10.30-15.30 er tunet åpent for kanefart og juletrehogst.

Anne Kristin Rolstad,-grunder, guide i Hvitserk og gardkjerring på Rolstad er glad i mennesker og liker å holde kurs sammen med Willy Hansen. Han elsker vedfyrte steinovner, bygger nye ovner og er pizzabaker, brødbaker og verdens beste barista. Nøl ikke med å melde deg på bakekurs.

Engasjerte kursdeltagere under bakekurs.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

  Fotograf: Torbjørn Buvarp

Mange familier har gjort det til tradisjon å hente juletreet på Rolstad.   Fotograf: Torbjørn Buvarp.

Julestemningen finner du når du tar hest og slede før familien finner sitt perfekte juletre.   Fotograf: Torbjørn Buvarp.

Salen har plass til 77 mennesker, men vi anbefaler 60 for at det ikke skal oppleves trangt.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

I desember kan du ta med en vennegjeng og bake de sju slaga på en kveld. Ta med hver deres kakedeig og jeg står for steking i den vedfyrte steinovnen.Pris kr 350 for en hyggelig bakekveld.   Fotograf: Anne Heidi Berg Bøhn

Vi arrangerer overnattingsturer i nærmiljøet. Anne Kristin har 20 års erfaring som guide ute i verden, og kan lære deg hvordan du kan ha det komfortabelt på tur.

Homestay: Why live in a ordinary hotell, when you can live on a colorful farm? Eat breakfast together with the family, and enjoy the cilence, the beautiful nature and animals around the farm.

Noen kommer helt fra Spania for å møte nissen.

Vi har ikke bad på hvert soverom, men alle rom har tilgang til felles bad.

Vi leier ut ei skogskoie ved vakre Ellingsjøen. Her kan også leies båt eller kano. Koia har to senger og enkelt utstyr for noen hyggelige dager ved et flott fiskevann.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

På tunet har vi bål når vi har åpent for juletresalg. Du kan velge mellom åpent varmt bryggerhus med ferske rosinboller, eller ta med egne pølser til å grille på bålet.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Frank Buvarp
Adresse Rolstadveien 52
2170 Fenstad
Telefon 92828380
Lengdegrad 11.36396
Breddegrad 60.231886

Vi selger gode opplevelser, gjennom bakekurs, utleie av lokaler, overnatting (homestay) og friluftsaktiviteter i nærområdet. Rolstad gård er fra vikingtiden. Her produseres korn, skog og juletrær. Gården drives av ekteparet Anne Kristin Rolstad og Frank Buvarp. Stedet ligger nær Gardermoen, men passe langt unna asfalt og støy. Anne Kristin har arbeidet i reiselivsbransjen i mange år, og arrangerer turer for små grupper. Du kan sove under åpen himmel i gapahuk, hengekøye, telt, eller i ei lita tømmerhytte ved en idyllisk, liten sjø 3 km fra gården. Vi holder egne bake/pizzakurs i bryggerhuset hvor vi har en vedfyrt steinovn Leter du etter den gode julestemningen er Rolstad verdt et besøk. De to siste helgene før jul er gården åpen for kanefart og selvhogst av juletrær.I år må du forhåndskjøpe billett til kanefart https://rolstad.hoopla.no/sales

Jul: Lørdag og søndag, de to siste helgene før jul, er gården åpen for salg og selvhogst av juletrær. Vi har to hester som kjører dere ut i et etablert juletrefelt, men du kan også velge å ta beina fatt til feltene som ligger i nærheten av gården. På tunet brenner bålet og dere må gjerne ta med pølser til grilling.

Bryggerhuset med egen bakerovn er åpent for salg av hjemmebakst, grøt, saft, gløgg og kaffe. Her er det også fyr på peisen, god stemning med rolig julemusikk.Kjøp billett til kanefart på :https://rolstad.hoopla.no/sales

. Brød og pizzakurs: Else Rønnevik har vært min inspirator og læremester. De siste 5 årene har pizzabaker, og lidenskapelige surdeigsbaker, Willy og jeg arrangert pizza og brødbakerkurs i gårdens vedfyrte bakerovn. På kurset lærer du om vedfyrte ovner, hvordan sette gode pizza og brødedeiger, om surdeig, om sunne og "usunne" brød, om festbrød og hverdagsbrød. Kursene blir karakterisert som både hyggelige og morsomme og vi får veldig gode tilbakemeldinger fra våre kursdeltagere.

Det enkle friluftslivet-skogsbad. Vi arrangerer turer til fots, eller med sykkel i skogen i vårt nærområde. Mulighet for overnatting i gapahuk, hengekøye, telt, eller i ei nydelig lita tømmerkoie ved en liten, idyllisk sjø 3 kilometer fra gården. Lær og opplev det enkle friluftslivet med skogsbad, bål, sansing av lyder og lukter. Hytta leies også ut hvis du og din lille familie vil dra alene på tur.

Selskapslokaler/ seminar/ konferanser: Hovedhuset har spisestue med plass til maks 22 personer. For større grupper dekker vi til i husets storsal med plass til maks 65 personer. Det er tre hyggelige stuer som kan leies når man ønsker et arrangement. Det er også mulig å arrangere selskap/events ute på gårdens tun, eller i sidebygningen fra 1700 tallet hvor atmosfæren er like god, men annerledes med en mer rustikk form.

Vi samarbeider med lokale catering firma, men lager mat av lokale råvarer (elg, villaks, bær og frukt fra gården) til små grupper.(maks 30 personer)

Kurs for vennegjengen: Hva med å kombinere sosialt samvær med matlaging i bakerovn og samtidig få et innslag av faglig påfyll. Ta kontakt for å lage ditt kurs, eller kanskje du ønsker å leie gode kurs lokaliteter.

Overnatting: Hovedhuset er fra 1850 og har mange rom. 4 rom er nå klare for overnatting. Alle rom har felles bad og dere velger om dere ønsker å spise frokost sammen med vertskapet eller i spisestua.

Les mer