Rolstad gård

I bryggerhuset kan du og din vennegjeng lære å bake brød i bakerovn. Vi lager kurs etter din bestilling. Hva med kombinasjonen god mat og faglig påfyll. Hvordan får jeg flere gode dager som gir meg energi!

Morelltreet i blomstring !

Anne Kristin Rolstad,-grunder, guide i Hvitserk og gardkjerring på Rolstad er glad i mennesker og liker å holde kurs sammen med Willy Hansen. Han elsker vedfyrte steinovner, bygger nye ovner og er pizzabaker, brødbaker og verdens beste barista. Nøl ikke med å melde deg på bakekurs.

Engasjerte kursdeltagere under bakekurs.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

Vi har ledig kapasitet til ditt arrangement. Hva med å legge en ledersamling, et seminar, feiring av en merkedag til Rolstad gård.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

Ønsker du en litt herskapelig stemning, kan du leie spisestua og storstua til ditt arrangement.   Fotograf: Anne Kristin Rolstad

Sauene rydder i juletrefeltet

Vi har lykkelige høner, og du kan plukke ditt eget egg til frokost.

Vi arrangerer overnattingsturer i nærmiljøet. Anne Kristin har 20 års erfaring som guide ute i verden, og kan lære deg hvordan du kan ha det komfortabelt på tur.

Homestay: Why live in a ordinary hotell, when you can live on a colorful farm? Eat breakfast together with the family, and enjoy the cilence, the beautiful nature and animals around the farm.

Spisestua har plass til 22 personer og har god atmosfære for selskap.

Anne Kristin har guidet mennesker på tur rundt i hele verden. Nå tar hun med mennesker ut i nærområdet og gir dem gode naturopplevelser.

Rådyr kan gjennom vinterhalvåret ofte sees fra soveromsvinduet.

Vi har ikke bad på hvert soverom, men alle rom har tilgang til felles bad.

Himmelsengene står i det grønne rommet, med utsikt over det bølgende åkerlandskapet.

Spisestua er godt egnet til små konferanser, eller merkedager. Plass til 22.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Frank Buvarp
Adresse Rolstadveien 52
2170 Fenstad
Telefon 92828380
Lengdegrad 11.36396
Breddegrad 60.231886

Vi tilbyr utleie av lokaler, overnatting (homestay)og friluftsaktiviteter i nærområdet. Vi arrangerer turer for små grupper til fots, med sykkel, overnatting i gapahuk, eller hengekøye ved en idyllisk, liten sjø 3 km fra gården. Du må lære det enkle friluftslivet før du planlegger de store ekspedisjoner. Rolstad gård er fra vikingtiden og har bygningsmasse med god atmosfære. Her produseres korn, skog og juletrær. Gården drives av ekteparet Anne Kristin Rolstad og Frank Buvarp. Stedet ligger nær Gardermoen, men passe langt unna asfalt og støy. Vi selger gode opplevelser og kurs. I desember er det juletrær og kanefart. Resten av året leier vi ut gode lokaliteter til festligheter og arrangement, og har noen rom til overnatting. Homestay: Nyt stillheten og nærheten til natur. Her spiser du frokost sammen med vertskapet, og mye av det som serveres er produsert på gården eller fra gårder i nærheten. Vi holder egne bake/pizzakurs i bryggerhuset hvor vi har en vedfyrt steinovn.

Det enkle friluftslivet-skogsbad. Fra april 2019: Vi arrangerer turer til fots, eller med sykkel i skogen i vårt nærområde. Mulighet for overnatting i gapahuk eller hengekøye ved en liten, idyllisk sjø 3 kilometer fra gården. Lær og opplev det enkle friluftslivet med skogsbad, bål, sansing av lyder og lukter.

Arrangement: Lørdag og søndag, de to siste helgene før jul, er gården åpen for salg og selvhogst av juletrær. Vi har to hester som kjører dere ut i et etablert juletrefelt, men du kan også velge å ta beina fatt til feltene som ligger i nærheten av gården. På tunet brenner bålet og dere må gjerne ta med pølser til grilling.

Bryggerhuset med egen bakerovn er åpent for salg av hjemmebakst, grøt, saft, gløgg og kaffe. Her er det også fyr på peisen, god stemning med rolig julemusikk, og et vertskap som møter deg på en god måte.

Selskapslokaler/ seminar/ konferanser: Hovedhuset har spisestue med plass til maks 24 personer. For større grupper dekker vi til i husets storsal med plass til maks 65 personer. Det er tre hyggelige stuer som kan leies når man ønsker et arrangement. Det er også mulig å arrangere selskap/events ute på gårdens tun, eller i sidebygningen fra 1700 tallet hvor atmosfæren er like god, men annerledes med en mer rustikk form av grove tømmervegger og golvplanker.

Vi samarbeider med lokale catering firma, men lager mat av lokale råvarer til små grupper.

Kurs for vennegjengen: Hva med å kombinere sosialt samvær med matlaging i bakerovn og samtidig få et innslag av faglig påfyll. Ta kontakt for å lage ditt kurs, eller kanskje du ønsker å leie gode kurslokaliteter.

Overnatting/ homestay: Hovedhuset er fra 1850 og har mange rom. 4 rom er nå klare for overnatting. Alle rom har felles bad og dere velger om dere ønsker å spise frokost sammen med vertskapet eller i spisestua. Valget er ditt.

Store juletrær: Vi har i mange år levert juletrær til bedrifter. i år går et 13 meter høyt juletre til universitetet i oslo. Trenger din bedrift et tre? Vi leverer det meste av juletrær. Ta kontakt med Frank.

Les mer