Berge Gård i Selbu

Yngstemann på gården med ei ung sultanhøne.   Fotograf: Sissel Berge

Skimra og Sivert   Fotograf: Sissel Berge

Mor syr skinnfell og lillepus kvaitetssikrer   Fotograf: Sissel Berge

Og tekanner blir fine fiolpotter   Fotograf: Sissel Berge

Arbeidssko er gode venner for en bonde og fortjener ære og verdighet etter et langt og slitsomt liv.   Fotograf: Sissel Berge

Det går ann å være bondekjerring når man får god hjelp til innhøsting. Her med Don Pedro, gårdens sjarmør og døgnikt.   Fotograf: Bente Haarstad

Kafeen og Nytteveksthuset er preget av bondekona sin glødende interesse for botanikk.   Fotograf: Sissel Berge

I vår lille gårdskafe' kan du nyte særdeles god kaffe i en sofa som sto i finstua på gården i sin tid.

Vegg i vegg med kafeen finner dere vår lille gårdsbutikk

Blant våre produkter i serien "Botanisk mat" finner du produkter av grønne furukongler. Mosen smaker himmelsk til viltkjøtt, men konglegeleen kan i tillegg gi nye, fantastiske smaksopplevelser også på vår lokalproduserte Selbu Blå fra Tine.

Fjøssåpe mot ulugme dufter finnes i vår gårdsbutikk!

Utsalg av lokalt håndverk. Selbustrikk og skinnfellsøm

Kaffen serveres i gamle, ærverdige kaffekopper, -eller "frammunjtøskoppa" som vi sier i Selbu

Botanisk mat blir flotte og unike julegaver!

Vår egen hudpleieserie Landlig Velvære blir produsert av bondekona på gården og er basert på kunnskap om planter og vekster som er bra for hud og hår. Mest kjent er nok dagkrem laget på groblad og rosenrot, sjampo med ringblomst og honning eller tindvedkrem for problemhud.

Lokalprodusert te fra ville vekster!

Blåbærostekake med hjemmelaget havrekjeks i bunnen og blåbær fra skogen er en stor favoritt i gårdskafeen.

Potetkake bakt på mandelpotet fra Alvdal, rugmel og byggmel smaker fantastisk med smør og sirup på. Smak med nostalgi og barndomsminner.

I kafeen kan du gå på oppdagelsesferd i botaniske små detaljer

Vinduskarmene er fylte med planter til modning i olje.

Glimt fra kafeen

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Sissel Berge
Adresse Berge Gård, Selbuvegen 1932
7580 Selbu
Telefon 98448725
Lengdegrad 11.060046
Breddegrad 63.209865

Berge Gård - en levende gård midt i Lykkelandet Selbu! Besøk vår lille gårdskafe' med godbiter tilvirket på gården. Utsalg av velværeprodukter fra vår egen serie Landlig Velvære, håndverk, brukthjørne og mat fra ureiste og kortreiste råvarer. Alt med fokus på bærekraft og nærhet til livet.

Berge Gård er et tradisjonelt drevet familiebruk med konvensjonell melk-, kjøtt- og kornproduksjon. Fra vår gårdsbutikk i sokkelen på hovedhuset kan du kjøpe vår egen hudpleieserie Landlig Velvære, tradisjonsmat fra vårt storkjøkken, botanisk mat med smaker fra ville vekster og lokale råvarer fra Selbu. Vi liker å bruke de ressurser vi har tilgjengelig rundt oss med en god porsjon kreativitet, arbeidsglede og humor. Ta deg tid til en kopp kaffe med "nå hemordna attåt", som f.eks selbulemse, potetkake med smør og sirup, osteblåbærkake eller grove havrekjeks. Nyt stemningen i den særegne lille kafeen og slå gjerne av en prat. På tunet finner man frittgående høner som verper fargerike egg og som gjerne tar imot en godbit fra de som vil hilse nærmere på dem.

I vårt nyoppførte "Nytteveksthus" kan du leie lokaler for kurs- og møtevirksomhet for opp til 25 personer. Eller du kan overnatte der med familie eller venner, enten du er på gjennomreise og vil ha en særegen og avslappet hjemmeatmosfære, eller hva med en helgetur med barna på en ekte bondegård, bare 1 times kjøring fra Trondheim? Spør oss om aktiviteter tilpasset familien. Vi tar dere gjerne med på turer, høsting av ville vekster i sesongen, baking av lefser og flatbrød og på jakt etter egg som hønene legger på de mest utrolige plasser!

Velkommen innom oss!

ÅPNINGSTIDER:

Fredag 12-17

Lørdag 10-14

Les mer