Adresse | Hølondvegen 4497 7327 Svorkmo |
Telefon | 46610237 |
Lengdegrad | 9.76714 |
Breddegrad | 63.16561 |
På Skjølberg Søndre kan du oppleve en mangfold blant grønnsaker, urter, bær, kulturarvssorter, historiske husdyrraser og masse god stemning. Her får du smake, sanse og oppleve hva sesongen og mangfoldet har å tilby. På gården formidler vi sammenhengen mellom sesongens råvarer, dyras rolle på gården og måltid. Bli med Elin på en hagevandring og hør henne fortelle om mangfoldet i hagen, eller en jordkjellersafari på høsten/vinteren der du kan se, smake og høre om tradisjoner for lagring av grønnsaker. Her møtes historie og framtid, kretsløp og mangfold!
En del av gårdens produksjon leveres til restauranter i Trondheim, og til restauranter i Orkland, resten foredles i gårdskjøkkenet og blir til smaks og sanse opplevelser på gårdens mange arrangement. Gården drives av Elin og Carl Erik Skjølberg Östlund som har mange års erfarenhet og utdanning innom økologisk og biodynamisk jordbruk. Skjølberg Søndre med Elin i spissen bygger også fram urbane hager, blant annet ved Steinerskolen Ila og Skansen vgs i Trondheim og hagene ved Geitmyra Credo matkultursenter og Credo restaurant. Skjølberg Søndre samarbeider også med Meldal vgs, restaurant og matfag der elever får mulighet til å lære mer om bærekraft, sesong, råvarer og mangfold. Skjølberg Søndre samarbeider også med Steinerskolen Ila i Trondheim og bærekraftlinja Skansen vgs i Trondheim. Gården tilbyr kurs og workshops innom tema som jord, kretsløp på gården, foredling, hage og mangfold til både privatpersoner, og til bransjer/personal og ledere, som jobber med mat, måltid og jordbruk. 2 søndager pr mnd er det åpen gård, der man kan kjøpe med seg produkter fra gården, som grønnsaker, egg, smør, rømme, yoghurt, kjøtt, og spise en liten lunsj, eller en svensk "fika". Elin og Carl Erik har også en duo som spiller forskjellig folkemusikk og viser, i egne arrangement. På Skjølberg Søndre møtes historie og framtid, kretsløp og mangfold krydret med små musikkopplevelser i fjøset, i jordkjelleren, i stabburet eller andre steder på gården. Har du lyst til å komme og få en gårds og matopplevelse så ta gjerne kontakt! Velkommen