Hjelseng Gård

Hjelseng Gård ligger idyllisk til på en høyde over Stjørdal sentrum med utsikt over Trondheimsfjorden. Rundt gårdstunet finner du restaurant, kaffebrenneri, bryggeri og gårdsbutikk i stabburet.   Fotograf: Hjelseng

Sommer på tunet   Fotograf: Hjelseng

Spennende atmosfære inne på "tunet"   Fotograf: Hjelseng

Velkommen til Hjelseng Gård! Gården ligger sentralt plassert i Stokkhaugan like nord for Stjørdal sentrum og kun 7 minutter med bil fra Trondheim Lufthavn Værnes   Fotograf: Hjelseng

Ankomstområde i hovedbygget og vårt cafèutsalg i sommerhalvåret   Fotograf: Hjelseng

Bestemorsstuen byr på en nostalgisk atmosfære. Her dekket til middag for 20 gjester.   Fotograf: Hjelseng

Vårt lokale "Utsikten" har et luftig, herskapelig preg. Her dekket til middag for 48 gjester.   Fotograf: Hjelseng

Vårt innendørs "tun" i rustikke omgivelser kan dekkes til middag og fest for inntil 65 gjester.   Fotograf: Hjelseng

Vår selvbetjente gårdsbutikk i stabburet har åpent alle dager 09:00 - 21:00   Fotograf: Hjelseng

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Hjelsengveien 60
7509 STJØRDAL
Telefon 913 71 491
Lengdegrad 10.942627
Breddegrad 63.485692

Ved fylkesveien, kun minutter fra sentrum av Stjørdal og Trondheim Lufthavn, finner vi Hjelseng Gård. Med tradisjoner helt tilbake til 1400-tallet ligger anlegget i dag nyrestaurert og klart til å ta imot gjester. Tunet på Hjelseng Gård består i dag av tre bedrifter i hver sin driftsbygning, men med et nært samarbeid og et felles mål om å være et levende kultursenter for lokal historie, kortreiste smaker, kunst og gode opplevelser.

Hjelseng Gård

Hjelseng er opprinnelig en familiegård med tradisjoner langt tilbake i tid, og har opp gjennom historien vært et naturlig samlingssted i den øvre grenda av Stjørdal sentrum. Slektene på Hjelseng har gjennom tidene vært flinke til å ta vare på historiske objekter som verktøy, møbler og andre gjenstander, og disse danner i dag en unik ramme og atmosfære for de besøkende i hovedhuset på gårdstunet.

Her kan du booke ditt møte, en lunsj, en feiring eller en omvisning. Fra mai finnes også et cafétilbud fra onsdag-søndag kl.11-16, med bakst, is og Stjørdals beste vaffel.

Langøra Kaffebrenneri

Langøra handler spesialkaffe som er sporbar og i sesong, med spennende og særegne smaker som begeistrer. Kaffen foredles av noen fantastiske råvarer, et resultat av arbeidet til engasjerte og kunnskapsrike mennesker fra ulike områder av verden. Langøra leverer i dag kaffe til kaffebarer og entusiaster med hele Norge som nedslagsfelt, og de distribueres også gjennom dagligvaregiganten Coop i midt-Norge. Det serveres selvfølgelig kun Langøra Kaffe ved besøk på gården.

Galleri Klara

På gården finnes et nydelig, lite galleri som heter Galleri Klara, oppkalt etter den siste sentrale kvinnen som drev gården med husdyr på tradisjonelt vis. Her presenteres separatutstillinger eller fellesutstillinger med våre fremste nasjonale kunstnere. Også møterommene og lokalene i hovedhuset omkranses av kunst til salgs. Sverre Bjertnes, Håkon Bleken, Elisabeth Werp, Bjarne Melgaard, Ståle Gerhardsen og Kjell Erik Killi Olsen med flere er representerte. Åpent onsdag - søndag kl.11-16, men omvisninger og besøk kan også bookes utenom åpningstid.

Stabburet på Hjelseng

I stabburet på gården finner du et selvbetjent gårdsutsalg med kioskvarer og lokale produkter fra produsenter i området. Åpent alle dager hele året kl.09-21.

Les mer