Om HANEN

HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme og gardsmat i Norge. HANEN har ca 620 medlemsbedrifter over hele landet, og vi er i stadig vekst. HANENs kjerneverdier er kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser. Vi er et nettverk for opplevelsesbedrifter knyttet til bygdebasert reiseliv og landbruk i Norge.

Bli medlem

Medlemsfordeler

Bli medlem her

Veghanen

Veghanen

Les mer her

Godmorgennorge

HANEN i presse

Les mer her

Administrasjon HANEN

Kontaktinformasjon

HANEN har et nasjonalt sekretariat med kontorer i Landbrukets hus i Oslo.

Besøksadresse: Hollendergata 5, 0190 Oslo
Postadresse: Postboks 9354 - Grønland, N-0135 Oslo
E-post: post@hanen.no
Telefon: +47 22 05 46 40

Organisasjonsnummer: 987 257 024
Bankgiro: 1822.59.98422
IBAN: NO51 1822 5998 422
BIC/SWIFT: SHEDNO22XXX
Faktura sendes på EHF: 987 257 024

Administrasjon:

Bernt Bucher-Johannessen

Daglig leder
Bernt Bucher-Johannessen
Mobil: + 47 913 33 148
E-post: bernt@hanen.no

Elin Hodne

Digitalansvarlig
Elin Hodne
Mobil: +47 453 99 747
E-post: elin@hanen.no

Agneta_linden_moen

Medlemsansvarlig
Agneta Linden Moen
Mobil: +47 913 95 007
E-post: agneta@hanen.no

Erling_kristensen

Prosjektleder
Erling Kristensen
Mobil: +47 920 34 992
E-post: erling@hanen.no

Hovedstyret:

Eli_Grete Høyvik

Styreleder
Eli-Grete Høyvik
Mobil: +47 90835673
E-post: egh@balholm.no

Maren Solvang Johnsen

Nestleder
Maren Solvang Johnsen
Mobil: +47 480 29 323
E-post: post@soberggard.no

Regional Veiviser

HANENs Veivisere gir en inspirerende oversikt over bygdeperler i hele Norge, med en komplett samling av medlemmene i HANEN. Med kart, kategorier og kontaktinformasjon gjør veiviseren det enkelt å vise vei til HANEN-medlemmer i området.

Veiviseren ble først trykket opp i 2024 og nå ligger 2025-utgaven ute hos alle våre medlemmer. Ta med deg katalog og nyt Norges bygdeperler.

Last ned Veivisere her

HANENs prosjekter:

aretslokalmatgrunder

Årets lokalmatgründer

Årets Lokalmatgründer (ÅLG) er en pris etablert av MENY og HANEN som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping. Fokus er på gründere som jobber for økt bærekraft og skaper positive ringvirkninger i sitt lokalsamfunn. Årets Lokalmatgründer (ÅLG) har i år 10 års jubileum! Les…
Matstreif 2025

Matstreif

Matstreif er Oslos største mat- og drikkefestival – og en feiring av det beste landet vårt har å by på av lokalmat, tradisjon og innovasjon. Festivalen er et samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, HANEN og Bondens Marked, som sammen jobber for å løfte fram norske mat- og drikkeprodusenter og formidle ekte matglede til et bredt publikum.

Norges beste gårdsbutikk

Vet du om en gårdsbutikk som byr på ekte lokalmat, kvalitet og unike opplevelser? Med konkurransen Norges Beste Gårdsbutikk ønsker vi i HANEN å løfte frem disse flotte gårdsbutikkene, og gi dem den anerkjennelsen de fortjener. Vi oppfordrer deg til å nominere den gårdsbutikken som har imponert deg med sitt mangfold av egenproduserte produkter, lokalmatvarer og innovative løsninger.
Hanenlogo

HANEN logo

Logo til nedlasting for presse, samarbeidspartnere og medlemmer.
Vi oppfordrer våre medlemmer til å bruke HANEN sin logo på egne nettsider og i relevant markedsføring. Logoen finnes i versjoner til både trykk og web, med farget variant for lyse bakgrunner og hvit variant for mørke bakgrunner.

Medlemsnytt

Stor interesse for norsk sider på Nordic Days 2025 i Nederland

HANEN deltok på Nordic Days 2025 i Nederland med Den Norske Siderruta Vestlandet. Arrangementet skapte stor begeistring for norsk sider, ost og opplevelser fra fruktdistriktene på Vestlandet.
Wetre

Regjeringens forslag kan styrke lokal mat og reiseliv

HANEN hilser regjeringens nylige utredning om å utvide gårdssalg av alkoholholdige drikker over 4,7 % velkommen. Organisasjonen ser muligheten som en klar styrking av lokal verdiskaping, distriktsreiseliv og møteplassen rundt lokalmat.

HANEN på Arendalsuka

HANEN er stolte av å stille med eget telt under Arendalsuka 11.–14. august! Her samler vi noen av landets mest engasjerte aktører innen lokalmat, bygdeturisme og reiseliv for å løfte frem det viktige samspillet mellom norsk matproduksjon, beredskap og næringsutvikling i distriktene.

Bli kjent med våre medlemmer

Prosten – lokalmat med historie og håndverk fra Hol Ysteri

På Hol Ysteri i Hallingdal ystes den prisbelønte osten Prosten – en modnet kremost laget på egen geitemelk. Bak står ysteren Tim Reidar Stenberg, som sammen med samboeren Hirsti Kirista driver gårdsysteri under merkenavnet Prestholt Geitost. Prosten er en ost med både sjel, smak og en helt spesiell historie om vennskap, tradisjon og ekte norsk…

Eiker Gårdsysteri – Osteglede, dyrevelferd og ekte gårdsånd i Hokksund

Et lite ysteri med stort hjerte På en åsrygg i Hokksund ligger Eiker Gårdsysteri, et lite gårdsysteri med store ambisjoner – og enda større kjærlighet til dyrene sine. Her møter vi ekteparet Ida Alvsaker og Even Tandberg, som sammen driver et ysteri hvor dyrevelferd og kvalitet går hånd i hånd. – «De som kommer hit,…

Bli kjent med Sjuragarden

Besøk Sjuragarden i Hardanger – opplev håndlagde epledrikker, sider og syltetøy laget av lokale råvarer. Nyt ekte smak fra fjord og frukthage.

Opplev HANENs land

HANEN står bak nettsidene Honninglandet.no, Ostelandet.no og Siderlandet.no – digitale univers som løfter frem norske råvarer, produsenter og smaksopplevelser. Lær mer om norsk honning og birøkt, få innblikk i landets mangfoldige oste- og siderverden!

Ostelandet

Ostelandet

Hanen har i samarbeid med Norsk Gardsost utarbeidet ostelandet.no. Ostelandet Norge er et nasjonalt, objektivt og kunnskapsdrevet nettsted som tilbyr en komplett oversikt over all norsk ost og norske osteprodusenter.

Siderlandet

Siderlandet

Siderlandet Norge er et nasjonalt, objektivt og kunnskapsbasert nettsted som gir en komplett oversikt over ekte norsk sider og norske siderprodusenter .

Honninglandet

Honninglandet

Honninglandet er utarbeidet i samarbeid med ByBi og Norges Birøkterlag, og har som visjon å øke kunnskapen om norsk honning og løfte frem Norges mangfold av birøktere.