Skarstad Gartneri & Gårdsmarked

Det bugner av friske grønnsaker i gartneriet i sommermånedene   Fotograf: Skarstad gartneri

Ureiste tomater smaker aller søtest   Fotograf: Skarstad gartneri

På Skarstad gartneri dyrkes over 100 ulike kulturer, blant annet tomater   Fotograf: Skarstad gartneri

Barna har egen lekeplass på gårdstunet   Fotograf: Skarstad gartneri

Kafeen er åpen fra mai til oktober   Fotograf: Skarstad gartneri

Det er veldig koselig på uteserveringen vår på en fin sommerdag eller en varm høstdag.

Grete ekspederer kunder i gårdsmarkedet

Et lite utvalg av de nærmere 100 ulike sortene grønnsaker og urter vi produserer selv for salg i gårdsmarkedet vårt på Skarstad.

Linda serverer gjester lunch i den populære gårdskafeen vår.

Gutta på jordet for å høste inn dagsferske og ureiste grønnsaker til gårdsmarkedet vårt.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Linda Skarstad
Adresse Østre Solørveg 588
2211 Kongsvinger
Telefon 41500585
Lengdegrad 12.032473
Breddegrad 60.23222

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked er et familiedrevet gårdsbruk beliggende rett utenfor Kongsvinger. Her dyrker vi nærmere 100 ulike sorter grønnsaker, poteter og krydderurter som vi selger i gårdsmarkedet på gården i sommersesongen. I gårdskafeen serveres hjemmelagede bakevarer og kaféretter basert på egne råvarer i hyggelige omgivelser. For de minste har vi en lekeplass hvor de også kan hilse på hønene og kaninene.

I gårdsmarkedet vårt på Skarstad fokuserer vi på mat, og vi fyller opp med egenproduserte grønnsaker i tråd med den norske grønnsaksesongen. I veksthusene dyrker vi tomater av mange slag, agurker, søtpaprika, chili og krydderurter. Gårdsmarkedet er sesongåpnet fra ca. 1 mai til ca 1. november hvert år. Vi har også kortreiste og lokalproduserte produkter fra andre småskalaleverandører i sortimentet vårt, som gårdsegg fra frittgående høner, lokalprodusert rømme og pultost fra norsk urfé, harde og myke oster fra små, dyktige ysterier, og saftige pølser og elgkarbonader fra lokale produsenter, for å nevne noe. Og så har vi mye godt å drikke til måltidet! Nydelig rabarbra-, blåbær-, bringebær- og epledrikker, blant annet.

I gårdskafèen vår serverer vi hjemmelagede bakevarer og kafèretter som er basert på egne råvarer og varer fra gårdsmarkedet. Vi har en flott uteservering på fine sommerdager, samt sitteplasser under tak med varmelamper på litt mer kjølige dager.

For de minste har vi en fin lekeplass hvor de også kan hilse på hønene og kaninene.

Les mer