Dirdalstraen Gardsutsalg

Vi er Bente og Tore Hommeland! Sammen med våre tre barn lever vi ut vårt livs eventyr bare noen meter fra sjøkanten, innerst i Høgsfjorden i Dirdal.   Fotograf: Nanco Hoogstad

Et historisk hjørne i butikken som tar deg tilbake til tiden det var landhandel i 1936.   Fotograf: Helge Eek

Havrekjeks og gulrotmarmelande produsert etter Kristina Nødlands gamle håndskrevne oppskrifter. Kristina var butikkbestyrerfrue i huset fra 1915-1960   Fotograf: Helge Eek

Nyt en kopp med vår populære kakao i nydelige omgivelser.

Velkommen til oss!   Fotograf: Helge Eek

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Dirdalsvegen 63
4335 Dirdal
Telefon 99349800
Lengdegrad 6.17498
Breddegrad 58.835047

Dirdalstraen Gardsutsalg er et innholdsrikt gårdsutsalg i en av bygdas mest historiske bygninger. De gamle butikklokalene ble opprinnelig bygget i Lysebotn på begynnelsen av 1800-tallet. Etter noen år ble hele bygget flyttet til strandkanten, innerst i Høgsfjorden i idylliske Dirdal. Med lukten av sjø og den klare, friske fjelluften tilbyr vi våre besøkende en ekte og naturlig opplevelse. Hos oss kan du handle økologisk og kortreist, samtidig som du er tett på unik og vakker natur.

Ekteparet Bente og Tore Hommeland overtok hennes gamle familiegård i 2020. Her i denne historierike, lille bygden mellom mektige fjell, ønsker vi at våre tre barn skal vokse opp på Dirdalstraen Økologiske Gard.

I gårdsutsalget som ligger like i nærheten av gården får våre besøkende en reise tilbake i tid. Lokalene til gårdsutsalget er restaurert og tilbakeført slik det så ut i 1936. Ved Dirdal kai har det blitt drevet handel i generasjoner. Dette var et knutepunkt og i tillegg til butikk og bensinstasjon, har det vært post og telegraf, samt bakeri og pensjonat i ulike bygninger nederst i Dirdal. Gårdsutsalget har innredninger fra den tiden dagligvarer ble solgt over disk.

Kjøttet fra vårt eget ur-fe, av rasen Sidet trønderfe og Nordlandsfe (STN), får du bare her i vårt gardsutsalg. Et stort utvalg stykker av kvalitetskjøtt man sjeldent finner i vanlige butikker. Vi tilbyr også kjøttvarer fra andre raser av storfe. Rent, kortreist kjøtt av høy kvalitet fra blant annet Hereford, Angus og Limousine.

Hos oss får du også den eksklusive og etterspurte villaksen fra Dirdalselva, Ramnstopølsen oppkalt etter nabonuten og saueskinn fra våre egne sauer. Vi har garn og strikkepakker til Dirdalsvotten og et bredt utvalg av lokale og historiske produkter. ,Hyllene er fulle av nøye utvalgte nisjeprodukter og økologiske varer.

Ved å handle lokalt og kortreist, vet du hvor maten kommer fra og du er med på å holde bygdene i live ved å støtte lokale småprodusenter.

Et levende bygde-Norge er viktig for å bevare vår historie, kultur og tradisjoner. Sammen kan vi øke bevisstheten rundt et rent og naturlig kosthold, et levende jordbruk og ivaretakelse av gammelt kulturlandskap.

Overnatting: Dersom du ønsker å bruke noen dager i vår vakre bygd, utforske naturen og nyte Dirdals kjente solnedgang, finnes tre hus til leie ikke langt fra stranden. Vi hjelper deg med tips og råd for at du skal få minneverdige dager i unike omgivelser.

Konsert og eventer: Vi elsker å skape liv og røre i bygda vår og lokalene våre passer perfekt for intimkonserter. Vi arrangerer kvelder med underholdning og gode ting i glass og på fat.

Reisefølge og grupper: Vi tar mer enn gjerne imot både busslaster med turister, men også lokale foreninger og grupper som ønsker å besøke oss. Da forteller vi historier, enten det er fra krigen i Dirdal, lokal historie eller vår egen historie. Ta kontakt for avtale!

Les mer