Her finner du et stort utvalg av lokalmat- og drikkeprodukter. Mange av produsentene har egne gårdsbutikker eller utsalg. Ellers kan du ofte få tak i disse produktene gjennom andre gårdsbutikker, på markeder, i dagligvarehandelen eller i utvalgte forretninger. Her finner du varer som prisbelønnet ost, melk, spekepølse, hjemmelaget is, svinekjøtt fra glade, frittgående gris, tradisjonelt speket pinnekjøtt og fenalår, sider, eplemost, øl, sjokolade og selvfølgelig masse grønnsaker og frukt.
Hva med smakfullt reinkjøtt fra Selbufjella eller økologisk kjøtt fra kyr som har beitet ved Glommas bredd? Du har mange menyalternativer når søndagsmiddagen skal lages!
Grøndalen gård ligger vakkert til ved Glomma i Nes i Akershus. Gården drives økologisk med melkeproduksjon, kjøttproduksjon og eget meieri. Meieriproduktet vårt heter Nyr. Nyr er en fløyelsmy ... Fotograf : Marte Garmann
Unn deg ekte smør kinnet på setra eller tradisjonelle oster basert på økologisk melk. Blant HANENs medlemmer har vi mange produsenter som selger egenprodusert ost, melk og smør både via eget utsalg, markeder og nettbutikk. Kvalitetsprodukter i verdensklasse! Få med deg et produkt med en historie og støtt det lokale næringsliv.
Tingvollost er et familiedrevet gardsysteri som lager fire typer hvit- og blåmuggoster av pasteurisert kumelk fra egen gard. Mest kjent er osten Kraftkar, som i 2016 ble kåret til World Champion ( ... Fotograf : Alexander Hagstadius
Fersk eplemost, nypresset blåbærsaft og helsebringende svarthyllsaft er noen av drikkene du kan nyte både til hverdags og fest.
Gårdens navn er Øvre Næs mellom, som er en gammel slektsgård liggende vakkert til i Røykenvik med Brenneriet nederst på eiendommen. Det er allsidig drift på gården med kyr, skog og epler. Småskala ... Fotograf : June Persdatter Martinsen
Kjøp ferske egg fra lykkelige høns, eller smak ekte gårdsis laget av egg fra gårdens frittgående høner og melk fra naboens kuer.
På Bamsrudlåven arrangerer vi møter, kurs, og selskaper i stemningsfulle lokaler og landlige omgivelser. Vi lager dessuten vår egen GÅRDSIS, som er en italiensk-inspirert melkeis laget av melk fr ... Fotograf : Sigve Aspelund (Tinagent)
Prøv økologiske urter i te- og krydderblandinger, eller smak nydelige geleer basert på gamle oppskrifter fra loftet.
Norske kvinner har lange tradisjoner med nøysomt håndarbeid og bruk av ekte råvarer. På to vakre fjellgårder i Tolga dyrkes og foredles etter samme prinsipper den dag i dag. Fjellurt har produsert ... Fotograf : Rob Verdenius
Fersk, røkt eller raket fisk - valgene er mange. Lokale råvarer og gamle tradisjoner er en god kombinasjon når fisken skal foredles.
I 2013 åpnet vi vår nye og større gardsmatbutikk, møterom og serveringslokale. På forespørsel arrangerer vi omvisninger, møter og selskaper. Gardsbutikken er åpen mandag til søndag hele året. Rak ...