Blomster og premier til vinnerne av NM i Honning

Velkommen til NM i honning sin festdag!

Fredag 30. januar 2026 inviterer HANEN, Norges Birøkterlag og ByBi deg til NM i honning – årets søteste feiring av norsk honning og den uvurderlige innsatsen til både biene og birøkterne våre!

Ny rekord

Før den store dagen skal et kyndig dommerpanel smake seg gjennom hele 335 honninger fra 195 produsenter over hele landet. Dette er en ny rekord både i antall honninger og deltakere. 

– NM i Honning skal løfte fram nye og spennende norske honningprodusenter. Norsk honning er et unikt mangfold av honningtyper med særegne smaker, som norske forbrukere skal oppdage og få oppleve gjennom den synliggjøringen NM i Honning gjør, sier daglig leder i HANEN, Bernt Bucher Johannessen.

Sterk finalejury

Finaledømmingen går av stabelen 26. januar, og 30. januar avsløres årets vinnere, med premieseremoni og festmiddag.

– I år har vi hatt som mål å få med flere kjøkkensjefer i juryen som skal bedømme de 98 honningene som er i finalen. Det å få norske restauranter til å bruke mer norsk honning, er en av hovedformålene til NM i Honning.  Kjente kokker er ofte med på å endre forbrukeres interesser, og kan inspirere dem til å bruke nye råvarer, sier prosjektleder for NM i honning, Erling Kristensen i HANEN.

NM i honning skal skape stolthet, løfte frem den høye kvaliteten på norsk honning og øke bevisstheten rundt den viktige rollen birøkt spiller for natur og matproduksjon.

Premieseremoni og festmiddag

Dagen byr på et variert og inspirerende program, fylt med faglige innslag, prisutdeling og en smakfull festmiddag tilberedt av fremtidens kokker.

Alt foregår hos Norsk Restaurantskole.

Det er begrenset med plasser, så vi anbefaler å være tidlig ute med påmeldingen. Frist for påmelding 15. januar.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til den store festdagen 30. januar!