Grønset Gard

Vertsskapet på Grønset, Helga Hjorthol "Sjefspoteten" Grønset og Mark Richard "Ængelskmainn" Adams   Fotograf: Norsk Kulturminnefond/Andrew John Boothman

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

"Kroken" ved Gammelfjøset - en lun uteplass når vestavinden herjer på andre sida.   Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

Yoga in the Morning med Yoga In The Fjords i GrønsetFjøset Spiseri. Sjekk facebooksida vår for neste yoga-runde ;)   Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

Mellom de gamle lønnetrærne på Grønset tørka kvinnene (!) klærne før bilene inntok veiene...   Fotograf: Helga Hjorthol Grønset

  Fotograf: Marte Bugten

Vi har gårdsis fra Gangstad Gårdsysteri - med masse smak, akkompagnert av fjøsets eget tilbehør ;)   Fotograf: Mari Westad

  Fotograf: Mari Westad

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Helga Hjorthol Grønset
Adresse Vinjefjordsveien 766a
7203 Vinjeøra
Telefon 97016619
Lengdegrad 8.883316
Breddegrad 63.194717

Grønset Gard ligger ved vakre Vinjefjorden og E39 i Trøndelag. Gården har tidligere tilhørt både kirke og embetsverk, men nå har 7. generasjon Grønset satt istand et gammelt fjøs og gjort dette om til selskaps- og møtelokaler, samt SommerCafé og arena for intimkonserter. Vil du overnatte, er det 3 sjarmerende rom i det særpregede våningshuset.

17. mai i 2018 ringte vertsskapet i supklokko på taket av gammelfjøset. Endelig - etter 6 år med planlegging og 3 år med bygging, kunne vi åpne caféen i gammelfjøset fra 1890.

Mangfold, miljø og inkludering er stikkord hos oss. Ta vare på det gamle som er hel ved, og "blend in" med det fine fra dagens folk og uttrykk. Grønset var tidligere var en Kapteinsgård, og henta inspirasjon og ideer fra andre land. Tippoldefaren til dagens eier og gammelfjøset's byggherre, Lars Larsen Grønseth, hadde to seilskuter med sin bror og drev handel i flere land, og vi forsøker å holde menyen så mangfoldig og internasjonal som mulig - selvsagt med innslag av mer tradisjonelle retter. Er du heldig, er du tilstede når ei klangfull vokalgruppe eller en kjent popartist opptrer i kalvekroken.

Blir du trøtt etter all spisinga og opplevelsene, kan du jo høre om det er ledig rom i vårt lille Bed & Breakfast. våningshuset.

Vi har fantastiske turmuligheter i distriktet, turisthytta Sollia (en del av FjordRuta) ligger like over fjorden for oss, og et kvarter unna ligger den innholdsrike klatreparken Høyt og Lavt. Vi hjelper deg gjerne med å legge en turplan.

Grønset er en gammel storgård i distriktet. Den eldste delen av våningshuset er antakelig fra ca midten av 1600-tallet, og påbygd/ombygd i flere omganger. Her er gammelt og nytt i en salig blanding. Gjenbruk og miljø er viktige verdier i det vi gjør.

Håper å se DEG.

Les mer