Hallingdal Lokalmatsenter

Velkommen til Hallingdal Lokalmatsenter og den fine utsikten vår

Pølser ferdig røykt og kokt.

Pølseproduksjon

Vi legger stor vekt på god mørning. Her er storfe til mørning

En av mange stykningsdeler på storfe er culotte

Her må det deles for å få familiepakning

Diverse ferdigstekte varer

Kjelår egner seg ypperlig til langtidssteiking

Utbeina kjelår

Juleprodukt av lam utegangergris og elg

Serveringslokale med utsikt over kulturlandskapet

Vi arrangerer gjerne selskap. Eksempel på forrett

Vi har et bredt utvalg av ulike hovedretter

Desserten kan være laget av konditor på det norske landslaget

Vi har et stort engasjement for bruk av kjekjøtt både som rene stykningsdeler og som foredlete varer

Høst i Nordre Espeset

Sau og lam på vårbeite vedlikeholder kulturlandskapet

Lam i kulturlandskapet

Tillitsfulle søyer på høstbeite

Farga spælsau på fjellbeite

Debio Godkjent Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Slettevegen 62
3540 Nesbyen
Telefon 90179321
Lengdegrad 9.038237
Breddegrad 60.572672

Hallingdal Lokalmatsenter er et nedskjæring- og videreforedlingsanlegg. Vi lager bl.a. burgere, pølser og tapasboller av storfe, sau, svin, vilt og kje. Åpningstider vanligvis 8-16, men variasjoner i løpet av året pga lamming og sauesank.

Hallingdal Lokalmatsenter er et EFTA godkjent nedskjæring- og videreforedlingsanlegg av kjøtt og viltmottak. Vi parterer slakt og vakuum-pakker kjøtt av både husdyr og hjortevilt.

EFTA godkjenning vil si at det stilles strenge krav til produksjon, system og prøvetaking,

Storfe, sau, svin og kje blir slaktet på godkjente slakteri før de kommer hit for nedskjæring og videreforedling. Vi selger de fleste stykningsdeler av storfe lam, kje, hjort og elg. Det vil naturligvis være variasjon i løpet av året.

Vilt blir naturligvis avlivet og ut vommet ute, og kommer deretter rett inn i vårt viltmottak. Her blir det flådd og hengt til mørning. Mattilsynet kommer for å sjekk og godkjenne alt vilt som kommer inn i anlegget.

Mørning er noe vi er veldig opptatt av, og med at viltet kommer direkte inn til oss får vi startet mørningsprosessen optimalt. Alle slakt som kommer inn henger til mørning på kjøl.

Vi har også mye leieskjæring for forskjellige kunder, Det gjelder husdyrslag som storfe, sau, gris, geit, samt vilt.

Vi produserer bl.a. burgere, pølser, tapasboller, pulled kje, stekt kjeribbe, roastbiff av elg, akevittgravet elg og kraft. Forskjellige gryter lager vi også på forespørsel.

Alt kjøtt fra husdyr kan spores tilbake til produsent. Lammekjøtt er produsert på egen eiendom.

Her arrangerer vi skjærekurs og kurs i produksjon av pølser og pålegg. Gjerne etter forespørsel.

Avskjæret fra partering går stort sett som fôr til aktive hunder (hundekjøring)

Vi har også et selskapslokale der vi tilbyr meny for ulike grupper/selskap. Lokalet har alle rettigheter.


Les mer