Skarbø Gard

Her i det over 100 år gamle våningshuset finn du gardsbutikken.

På stabbursloftet tek vi imot grupper til omvising og servering av smaksprøver. Velkomne! On the stabbur loft we receive groups for a tour and tasting event. You are welcome try our cider and cheese in an authentic environment!   Fotograf: Christoph Aigner

Skarbø-Sider av ferskpressa eple. Skarbø farm cider from fresh, local apples.   Fotograf: Christoph Aigner

Friske sunnmørseple gir herleg sider. Sideren vår er eit naturprodukt, heilt utan tilsetjingsstoff -- sjølv gjæren kjem frå eplehagen! Our orchard by the fjord. The Skarbø farm cider is made with love and dedication from local apples. It is a natural product without any additives, and spontaneously fermented.   Fotograf: Christoph Aigner

Osten vår - eit ekte mathandverk. Our cheese - an artisan, local food product.   Fotograf: Kristine Skarbø

Kyr og sauer kosar seg på beite nedanfor tunet. Cows and sheep enjoy pasturing by the fjord.

Carlos og Kristine med kalvar og kyr på beite nedanfor tunet. Green grass and happy cows gives good milk and great cheese!   Fotograf: Christoph Aigner

Godbitar frå ysteriet på Skarbø. Her ser du Carmen og Soleglad. Cheeses from the artisan dairy at Skarbø.   Fotograf: Christoph Aigner

Debio Godkjent Norsk Gardsost
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Kristine Skarbø
Adresse Bygdavegen 335
6200 Stranda
Telefon 90781881
Lengdegrad 6.965376
Breddegrad 62.288667

På Skarbø får du herlege smaksopplevingar – ekte mathandverk laga med kjærleik av råvarer frå landskapet rundt deg. På garden lagar vi ost og sider, og du finn begge deler i den koselege gardsbutikken, måndag-laurdag kl 10-18. Velkomen til oss!

Sideren lagar vi av saftige eple frå eigen frukthage og hagane til kjekke naboar. Den friske og perlande drikken har hausta lovord frå mange hald, og no har vi laga eit nytt sideri for å kunne dele dei edle dropane med enno fleire.

Med den gode, ferske mjølka frå kyrne våre ystar vi smakfulle, prisvinnande ostar. Mjølka er upasteurisert, og osten får dermed ein heilt unik aroma som speglar den frodige naturen som omsluttar oss. Det vesle meieriet vart opna i 2017 – akkurat hundre år etter at «Bygdens meieri», som vart stifta på garden her på 1800-talet, la ned drifta. Vi er stolte av å ta opp att arven frå tidlegare generasjonar, og la den leve vidare inn i framtida.

I sommar kan du besøke gardsbutikken med sider, ost og most måndag-laurdag kl 10-18. Kvar laurdag kl 13 kan du vere med på Skarbø ost og sidersafari på garden med omvising og smaking. Kvar fredag kveld kan du vere med på sidersmaking med Strandatapas på Skinkerådhuset i Stranda sentrum -- billettar finn du på Skarbø Gard | Tikkio. På Skinkerådhuset har vi i sommar også eit pop-up lokalmatutsal med breitt utval og lokal is og eplemost, ope måndag-laurdag kl 12-18 frå 26.juni til 5. august. Er de ei gruppe som ynskjer omvising og smaking på garden, så er det berre å ta kontakt. Velbekomme!

Les mer