Lien Gård

Hele familen på Lien Gård   Fotograf: Even Lundefaret

Arild og Linda sorterer eplene som er plukket på Lien Gård   Fotograf: Fredrik Solstad

Hei Telemark Sauna   Fotograf: Even Lundefaret

Piknik kurv - innhold   Fotograf: Even Lundefaret

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Liagrendveien 262
3812 Akkerhaugen
Telefon 95430042
Lengdegrad 9.262744
Breddegrad 59.371343

Velkommen til oss! Lien Gård ligger idyllisk til ved Norsjø, i hjertet av Telemark. Vi tar imot grupper for omvisning og sidersmaking. I tillegg har vi egen gårds butikk, uteservering og sauna.

Epler, bier og bær – dyrket med kjærlighet i Telemark Vi har skapt nytt liv på gården som vi kjøpte i 2004. Her produserer vi frukt, bær og honning, en kombinasjon som gir oss de beste råvarene. Vi foredler råvarene med et solid håndverk til produkter av ypperste kvalitet. Alt for å gi deg ekte matglede med unike smaksopplevelser.

Åpen selvbetjent gårdsbutikk fra kl 10 - 20 mandag - søndag

Vi høster og sanker frukt og bær fra egen hage. Epler av høy kvalitet med de rette smakene og bær med sin flotte farge. Frukta sorteres, kvernes og presses til rein eplemost i vårt eget gårds presseri. En del av eplemost produksjonen gjærer videre igjennom vinteren til nydelige og smaksrike eplesider.

Etter et kurs i Hardanger i 2019 om sider produksjon vendte vi tilbake til egen gård med en drøm om å kunne lage vår egen sider. Samme året satt vi føreste testproduksjon og i 2021 kom de første flaskene klare for salg. Kundene våre er begeistret og nå gleder vi oss til reisen videre.

Sidrene våre er laget på epler fra egen gård og epler som er kjøpt hos andre lokale produsenter. Vi har også blandet inn bær i noen av våre sorter og skapt magi.


Våre opplevelser

Heit Telemark Sauna: På Lien Gård har vi vår egen sauna plassert på en flytebrygge. Denne ligger flott plassert ved vannet nedenfor gården. Heit Telemark Sauna kan bookes igjennom hele året og er perfekt å kombinere sammen med en smaking eller en tur på fjellet.

Uteservering: Uteserveringen er åpen hver dag fra uke 26 frem til uke 32. Her er det mulig å nyte et glass med ekte håndverks produkter, gårdens pizza, toast eller vaffel.

Sider smaking: Smaking med historiefortelling og omvisning i sideriet samt få innblikk i prosessen med å lage sider. Større grupper og bedrifter be om pris på tlf 95430042 eller send en forespørsel til post@liengard-telemark.no

Piknik kurv: Ønsker du en lett lunch er det mulig å bestille en piknik kurv som kan nytes på gården eller i den flotte naturen rundt gården.

Fjelltur: Naturen rundt Lien Gård byr på flotte opplevelser ute i det fri. Det er flere merkede løyper fra gården. Start turen hos oss og fyll opp sekken med utvalget fra gårds butikken eller fyll innholdet fra piknik kurven i tursekken.

Ønsker du å sette sammen din egen pakke med våre opplevelser? Ta kontakt på e-post: post@liengard-telemark.no eller ring Linda Renate på tlf 95430042

Les mer