Tørresvangen Gårdsysteri

Portalen ved innkjøringen til Tørresvangen Gårdsysteri, ligger ved Rv3   Fotograf: Marianne Rønning

Portal med Gårdsutsalg skilt ved innkjøringen til Tørresvangen Gårdsysteri   Fotograf: Marianne Rønning

Velkommen inn i Gårdsutsalget i stabburet på tunet.   Fotograf: Marianne Rønning

Fra liv og arbeid på gården, fra jord til ferdig ost.   Fotograf: Marianne Rønning

Ekte brun geitost som produseres på gården   Fotograf: Marianne Rønning

Vertskapet på Tørresvangen Gårdsysteri, Vidar Nybu og Marianne Rønning   Fotograf: Julia Jonette Fjellheim

Norsk Gardsost Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Marianne Rønning
Adresse Tørresvangen 18
2500 TYNSET
Telefon 95275102
Lengdegrad 10.414294
Breddegrad 62.412455

På Tørresvangen driver vi geitemelkproduksjon og leverer det meste av melka til Tine. Vi har et lite Gårdsysteri hvor vi produserer Ekte Brun Geitost etter gammel tradisjon her i området, vi yster en modnet fetatype samt produksjon av smør, rømme, skjørost og pultost i perioder. På gårdstunet har vi døgnåpen gårdsbutikk med mangfoldig vareutvalg. En butikk hvor du må bøye deg og samtidig løfte beina litt ekstra for å komme inn den lave gamle døra i stabburet, inne dufter det av tre i gulv og vegger fra det orginale gamle. Her finner du gårdens produkter fra ysteriet, kjøtt og skinn fra geit og kje samt et utvalg av unike lokale produkter fra området. I tillegg har vi osteskatter fra samvirket vårt Tine som vi er en del av. Disse spesielle osteskattene som du vanskelig finner ellers, er i seg selv verdt besøket. Vi kommer og hjelper deg alltid når vi er tilgjengelig, betaling med kort, evt kontant i kassen. Butikken er døgnåpen, du kan handle selv i butikken med kort eller vipps via nettbutikken som du finner på nettsiden vår, torresvangen.no Adkomsten er enkel, kjør inn på tunet og stopp rett foran stabburet, Velkommen innom!

På Kvikneskogen, i en sving sør for vannskillet, midt mellom Tynset og Kvikne ligger Tørresvangen. Her på fjellet er sommeren kort og jorda karrig, det passer både oss og geitene helt perfekt. Det er slik folk og dyr herfra trives! Landskapet er fritt og åpent, litt som vi sjøl ønsker at livet skal være.

Jobben vår er å legge til rette for god produksjon med god velferd for dyrene våre. Alt vi gjør på gården gjør vi for at geitene skal gi oss god melk til å lage ost av, og kjekjøtt av fin kvalitet. Vi har stor tro på at godt geitehold er en av de viktigste ingrediensene i mat fra Tørresvangen.

Les mer