Sæterstad Gård

Siri med geitene   Fotograf: Trond Isaksen

Geitene bak fjøset   Fotograf: Knut Kastnes

Sæterstad gård   Fotograf: Valmar Valdmann

Anja på toppen av Krutfjellet   Fotograf: Siri Kobberrød

Kos i geitefjøset med killingene.   Fotograf: Isabell Hofstad

5,8 kg ørret tatt i Bessvatnet!   Fotograf: Siri Kobberrød

Bondens Marked Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Siri Kobberrød
Adresse Varntreskveien 2047
8690 Hattfjelldal
Telefon 75185140
Lengdegrad 14.23259
Breddegrad 65.801327

Besøk vår fjellgård, bli kjent med geitene, smak våre oster, fjellrøye, kjekjøtt og nybakt brød rett fra bakerovnen. Prøv saltgrotta og bli et nytt menneske under oppholdet her hos oss i vakker og vill natur med uante muligheter sommer og vinter! Forhåndsbestilling!

Sæterstad Gård var opprinnelig ei seter, men fikk fast bosetting i 1927 av Kaspari Simonsen og Julia Kristiansdotter med ni barn. Siri Kobberrød og Knut Kastnes kjøpte gården i 1980 og startet med melkegeiter. Siden har det blitt landets første landbaserte oppdrettsanlegg for fjellrøye, kalt fiskefjøs, Nord-Norges første autoriserte gårdsysteri, eget mikrokraftverk og tilslutt, Miljøhuset med solfangertak, badstu, jacuzzi og, ikke minst,saltgrotte.

Vi har en liten gårdsbutikk, åpen stort sett hele året, med utsalg av egne produkter som diverse geitoster, raket og varmrøkt fjellrøye, geitepølse og frosset kjekjøtt (lår og bog). I tillegg selger vi en del produkter av Himalayasalt. Dette bruker vi i alle våre produkter.

Vi har åpent hele året for bestilling av servering og overnatting. Gårdskafeen har åpent hver lørdag i skolens sommerferie 11.00-16.00. Her tilbyr vi også en times guiding rundt på gården hver lørdag kl.12.00,( kr. 100,-/50,-). Anbefaler også turstien rundt Bessvatnet. Her er det mange fiskemuligheter og godt med ørret, fiskekort kr. 100,-. Båt kan lånes gratis.

Les mer