Smak av Sogn

Smak av Sogn Landhandel er i ein bygning frå 1849 og det var landhandel i fyrste etasje frå 1864 til 1964. Landhandelen har derfor ein gammal kjøpmanndisk og store vindauge. Landhandelen ligg midt i hjerta av kulturmiljøet gamle Lærdalsøyri med sine 170 verna trebygningar.

Om sommaren og hausten bugnar det med frukt og bær i Lærdal og i Sogn. Da fyller me landhandelen slik som her på bilde.

Visste du at Sogn og Fjordane er det fylke som produserer mest bringebær i Norge. Visste du at berre i vetle Lærdal som er ei bygd med 2200 innbyggarar så produserer ein femti prosent av alle moreller i heile Norge.

Me lagar julegåver, bedriftsgåver og bursdagsgåver og både med og utan alkohol. Pakka i øskjer i gammaldags stil.

Heile sommaren og i helgar elles prøver me å tilby ferske bakevarer. Enten så bakar me sjølve eller så samarbeider me med nokre av bakeria i region.

Smak av Sogn Landhandel tilbyr lokal mat og drikke frå Sogn og Hardanger samt Vestlandet elles. Men me tilbyr og matspesialiteter som til dømes denne nydelige sjokoladen her frå Jentene på tunet. Sjokoladen har vunne fleire medaljar i fleire år.

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Helene Maristuen
Adresse Øyragata 16
6887 Lærdal
Telefon 91877565
Lengdegrad 7.479029
Breddegrad 61.098105

Smak av Sogn Landhandel er lokalisert midt i gamle Lærdalsøyri i ein bygning frå 1849 og tilbyr lokal mat og drikke samt matspesialitetar frå Sogn, Hardanger, Vestlandet og Norge elles. Landhandelen har bla. krydder, kaffi, syltetøy, lemonade, øl, økologisk is, sjokolade, frukt og bær i sesong,pølser, røykelaks, lapskaus, geitost, lefser og flatbrød, hermetisert frukt og bær, ferske bakevarer ved annonserte tidspunkt , gåver med meir.

I tillegg til autentisk landhandel er det og turistkontor og gavebutikk med stort utvalg i steintøy og tekstiler fra Greengate.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Anbefaler gjerne eit besøk når det er marknad i Lærdal som i juni - da er det Lærdalsmarknad, i september er det Haustmarknad & Smak av Sogn Matfestival og i november er det Julemarknad i Lærdal (www.laerdalsmarknaden.no) Alle markeda er i gamle Lærdalsøyri med sine 170 verna trebygningar.

Les mer