Opp & Ut

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Oppistua Torvik, Torvikvegen 740
6652 Surna
Telefon 48021184
Lengdegrad 8.490162
Breddegrad 62.956413

Opp & Ut hjelper deg å skape lystbetont læring ved å kombinere fag med friske opplevelser. Vi gir deg friske, autentiske opplevelser, mestringsfølelse og røde kinn gjennom aktiviteter på gården Oppistua Torvik i Surnadal på Nordmøre.

Gården Oppistua Torvik i Surnadal er utgangspunktet for opplevelsesenteret Opp & Ut.

Minifarmen

Arbeidet på gården skifter i takt med årstidene og oppgavene varierer fra dag til dag. Det er stadig noe å bygge, reparere, høste og pleie. Gruppen deles inn i tre lag og laget som best oppnår bondens tilfredstillelse vil oppnå en påskjønnelse. Den innbyrdes konkurransen avslutningsvis, vil kanskje bli avgjørende...

Historisk Kulturvandring

Ta en liten reise gjennom tiden! Oppistua har alle gårdshusene fra fjord til fjell intakt der de eldste er fra tidlig 1600-tallet. Er du en spreking kan vi gå til setra og oppleve LandART og funnsted etter steinaldertiden underveis.

Fjord og Fjære

Bli med oss ut på fjorden i båt for å prøve fiskelykken, og bli med på teambuilding i fjæra. Nyt den gode atmosfæren i det flere hundre år gamle naustet men svartkjelkaffe i koppen... Er du heldig kan vi grille fangsten din i bålpanna! Men da må den jo sløyes først...

KunSTudio OPP

Surnadal har fostret mange store kunstnere. En knippe av de er venner av KunSTudio OPP og kan gi deg leksjoner i forskjellige teknikker. Det er stort mangfold i kunnskapen blant Ole Mauseth, Toril Redalen og Marianne Fjærvik. Gi oss forslag på tid for ønsket lekson og vi finner ut hvilken kunstner som er tilgjengelig på tidspunktet.

Garnsetting

Har du noen gang vært ute med båt om kvelden for å sette garn, med en påføgende morgentur for å dra det opp igjen?

Nå har du muligheten til å prøve denne gamle, tradisjonelle måten å skaffe mat på. Om kvelden får du være med å sette flere garn eller line, og neste morgen er det å dra om bord fangsten, sløye og filetere. Da ligger det an til kanskje den ferskeste fiskemiddagen du noen gang har spist?

Gården kan i seg selv by på mange historiske og landlige opplevelser med flere hundre år gamle bygninger, mange dyreslag og bær- og fruktproduksjon. Omgivelsene innbyr til et nesten uendelig spekter av aktiviteter og de samme omgivelsene har i flere hundre år være nyttet på mange ulike vis av forfedrene til dagens driver. Oldefar Nils var en driftig mann som nyttet ressursene frå fjord til fjell. Dagens driver jobber i hans ånd og har som mål å nytte området i samme omfang skjønt på nye måter. Dette kan gi nettopp deg en fantastisk opplevelse!!

Les mer